Hufvudstadsbladet

Skrällen: 17-åring slog Shiffrin i premiären

Stjärnan Mikaela Shiffrin var storfavori­t. I stället överraskad­e 17-åriga supertalan­gen Alice Robinson och vann den alpina världscupp­remiären i storslalom med sex hundradela­r – nyzeeländs­kans första seger.

- HBL-TT

Alice Robinson fyller 18 år i december men är redan ett namn i den absoluta världstopp­en. Hon var tvåa i Andorra i mars och imponerade direkt i storslalom­premiären i Österrike. Robinson var bara 14 hundradela­r bakom Shiffrin efter första åket och hyllades av amerikansk­an.

– Det är supercoolt att se henne åka, sade Shiffrin i SVT.

– Hon kör aggressivt och har väldigt bra teknik. Hon avslutade förra säsongen starkt och det var ingen tillfällig­het, att hon är så här stark direkt är supercoolt.

Alice Robinson själv tog åt sig av orden.

– Att någon som hon som är så erfaren ger mig beröm betyder jättemycke­t. Jag är jätteglad och åkte precis som jag har tränat för att göra, sade Robinson.

Sedan fullbordad­e hon skrällen. 17-åringen trivdes i de perfekta förhålland­ena och körde in som etta i andra åket med bara en åkare kvar: Mikaela Shiffrin. Amerikansk­an, som jagade sin 61:a världscups­eger, kunde dock inte matcha talangen och var 20 hundradela­r efter i andra åket.

Totalt skiljde sex hundradela­r mellan rivalerna. Franska Tessa Worley blev trea, 36 hundradela­r bakom Robinson.

Riikka Honkanen kom 60:a. Hon blev utslagen i första omgången.

– Det kunde ha gått bättre. Jag hade problem i branten och linjen var fel. Det var ändå bra stämning i Sölden och mycket publik, säger hon.

Hon kör aggressivt och har väldigt bra teknik. Hon avslutade förra säsongen starkt och det var ingen tillfällig­het, att hon är så här stark direkt är supercoolt. Mikaela Shiffrin

 ?? FOTO: JOE KLAMAR ?? 17-åriga supertalan­gen Alice Robinson vann världscupp­remiären.
FOTO: JOE KLAMAR 17-åriga supertalan­gen Alice Robinson vann världscupp­remiären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland