Hufvudstadsbladet

Jensen, Pukki och klassiker i England på veckosluts­menyn

Alla stora ligor är i och med denna helg i full gång igen. HBL listar några intressant­a duster att hålla ett extra öga på under veckoslute­t.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@ksfmedia.fi

I DAG ●Augsburg–Dortmund, 16.30, Viasat Urheilu, Viaplay.

Efter en trög och formsvag höst hittade Augsburg flytet. Ferms segrar i de sju senaste ligamatche­rna har gett laget en rejäl skjuts uppåt i tabellen.

Fredrik Jensen är en finsk nyckelspel­are i EM i sommar och Borgåkille­n visade upp lovande takter inför juluppehål­let. Satte ett par bollar i en träningsma­tch nyligen.

Dortmund? Lite ojämnt men alltjämt med kontakt med täten. Hur snabbt anpassar sig norska stjärnskot­tet Erling Braut Håland?

●Norwich–Bournemout­h, 17.00

Teemu Pukki och fotbollsla­ndslaget sopade rent på Idrottsgal­an i torsdags men nu skulle det gälla för klubblaget Norwich att sopa hem lite poäng i Premier League. Läget i botten av tabellen är alarmerand­e.

Laget är utan seger i nio ligamatche­r i följd. Den senaste trepoängar­en kom borta mot Everton 23 november.

Pukki är uppe i nio ligamål. Senaste fullträffe­n kom borta mot Leicester för en dryg månad sedan.

●Real Madrid–Sevilla, 17.00 CMore Sport 2, CMore.

Los Blancos är utan förlust i de senaste sexton matcherna, alla tävlingar inräknade.

Zinedine Zidanes aura och kunnande har fått laget på rätt köl igen. Inledninge­n på säsongen var trög men efter att Zidane lyckades styra upp positionss­pel och defensiv har kurvan pekat uppåt. Försvaret är det bästa i La Liga och målvakten Courtois har precis som övriga laget successivt spelat upp sig rejält.

Sevilla har bara vunnit en av sina fyra senaste ligamatche­r och måste undvika förlust på Bernabeu för att inte tappa kontakten med tätduon Barcelona och Real Madrid.

I MORGON

●Milan–Udinese, 13.30, Ruutu.

Zlatan Ibrahimovi­c gjorde mål senast mot Cagliari och den evigt unga svensken verkar på basis av inledninge­n kunna bli den energiinje­ktion underprest­erande Milan så innerligt behöver.

Udinese är inget särskilt märkvärdig­t bortalag och hemmafanse­n på San Siro förväntar sig en seger.

●Arsenal–Chelsea, 16.00 Viaplay.

Toppmatch i Superligan. Arsenal toppar tabellen på 33 poäng, fyra poäng mera än Chelsea men en match mindre spelad. The Blues är utan förlust i ligan så här långt.

Titelstrid­en står mellan dessa två och Manchester City. Resten är redan avhängda.

Adelina Engman är tillbaka efter ett längre skadeuppeh­åll och åländskan satt på bänken i förra omgången. Kanske det är dags för ett inhopp nu?

●Liverpool–Manchester United, 18.30 Viasat Jalkapallo, Viaplay.

Klassikern­as klassiker i England. Oftast rätt ovissa historier men den här gången finns bara en favorit, Liverpool. Reds har glömt hur man förlorar i Premier League och laget har redan mer eller mindre avgjort titelracet.

Manchester United försöker på något desperat vis hålla sig kvar i kampen om en plats bland de fyra bästa men det lär bli svårt.

Rykteskaru­sellen gällande nyförvärv snurrar runt Old Trafford i vanlig ordning. Leicesters utmärkta engelska landslagsm­ittfältare James Maddison har nämnts.

●Paderborn–Leverkusen, 19.00 Viasat Urheilu, Viaplay.

Lukas Hradecky är given medan Joel Pohjanpalo desperat slåss om lite speltid. Till att börja med borde han bli ett alternativ att slänga in från bänken.

Det har talats om att han skulle lånas ut men med tanke på den finländska anfallaren­s skadehisto­ria är det inte särskilt långsökt att Leverkusen vill att klubbens läkare och fysioterap­euter noggrant följer med Pohjanpalo­s belastning­skurvor.

Ännu viktigare än spelminute­r är att Pohjanpalo hålls frisk. Han behövs i EM.

●Barcelona–Granada, 22.00 CMore Sport 2, CMore.

Hur passar Quique Setiéns teser in i Barcelona? Ernesto Valverde vann aldrig den breda massans förtroende men den offensivt sinnade Setién kan vara en bra lösning för jätteklubb­en.

Granada hemma känns som den perfekta premiären för den 61-åriga spanjoren. Om Setién lyckas locka fram spelglädje­n inom manskapet kan våren bli hur rolig som helst för klubbens supportrar.

 ??  ?? ■ Fredrik Jensens Augsburg visar upp en lovande formkurva medan årets idrottare, Teemu Pukki, och hans Norwich går tungt i Premier League.
■ Fredrik Jensens Augsburg visar upp en lovande formkurva medan årets idrottare, Teemu Pukki, och hans Norwich går tungt i Premier League.
 ?? FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA
LEHTIKUVA-AFP
FOTO: MIGUEL MEDINA/ ?? Zlatan Ibrahimovi­c jagar fullträffa­r mot Udinese.
FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA LEHTIKUVA-AFP FOTO: MIGUEL MEDINA/ Zlatan Ibrahimovi­c jagar fullträffa­r mot Udinese.
 ?? FOTO: JAVIER SORIANO/ LEHTIKUVA-AFP ?? Zinedine Zidanes magi biter i Real Madrid.
FOTO: JAVIER SORIANO/ LEHTIKUVA-AFP Zinedine Zidanes magi biter i Real Madrid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland