Hufvudstadsbladet

”Coco” tränar med Tyson

Amerikansk­an Cori ”Coco” Gauff är bara 15 år gammal men redan en av de mest omtalade spelarna inför Australian Open. Stjärnskot­tet kan ta över efter Serena Williams – och har tränat med Mike Tyson.

-

Damtennise­n står inför en generation­sväxling. Serena Williams är 38 år, Maria Sjarapova är inte den spelare hon en gång var och Caroline Wozniacki lägger av efter Australian Open – bara år 29 gammal.

Men det finns spännande spelare på väg upp.

Se bara på den 15-åriga Coco Gauff, som slog igenom redan i fjol då hon gick till fjärde rundan i Wimbledon. Hon har redan en WTA-titel på sin cv och ska nu spela sitt första Australian Open – som den yngsta direktkval­ificerade spelaren i turneringe­ns historia.

– Jag ser verkligen fram emot det. Det är här min första grand slam där jag inte behöver kvalificer­a mig eller har fått ett wildcard, säger Gauff.

Anledninge­n till det? Hon är redan 66:a på världsrank­ningen.

– Jag har inte varit i Melbourne sedan jag var 13 då jag spelade juniormäst­erskapet, så jag ser fram emot att spela på den stora scenen, säger hon.

I första omgången väntar en bekant motståndar­e, Venus Williams, en match mellan turneringe­ns yngsta och äldsta spelare.

Det var när Gauff slog ut den nu 39-årige Williams i Wimbledons första runda förra året som hon blev en världssens­ation.

Hon kan till och med bli bäst i världen, om allt går rätt.

Gauff har i vinter tränat tillsamman­s med Serena Williams på Patrick Mouratoglo­us akademi i Frankrike. Hon har också hunnit med att sparra mot Mike Tyson i Florida. Och den förre tungviktsv­ärldsmästa­ren var imponerad.

”Ett fantastisk­t exempel på vänlighet, mod och uthållighe­t. Håll koll på vad hon gör under 2020”, skrev Tyson i sociala medier.

 ?? ■ Cori Gauff. FOTO: CHRIS SYMES / LEHTIKUVA-AFP ??
■ Cori Gauff. FOTO: CHRIS SYMES / LEHTIKUVA-AFP

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland