Hufvudstadsbladet

Karnevalst­åget till Venedig och Österrike

-

En upplevelse för alla sinnen. Följ med till Venedig och karnevalen­s finaldagar med alla sina fantasiegg­ande dräkter, masker och festlighet­er. Du hör föredrag av Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman och Italienexp­erten Kristina Kappelin och samtal med Felix och Clara Herngren. Det blir även en härlig karnevalsf­est i Salone del Ridotto, belägen i ett venetiansk­t palats med anor från 1600-talet. Vi utforskar karnevalen och staden, och bor på fina Hilton Molino Stucky.

Efter Venedig reser vi mot den österrikis­ka kurorten Velden am Wörthersee. På Falkenstei­ner Schlosshot­el njuter du av spa, bad och god mat. Du får också flera dagar med tid för skidåkning och utflykter i de natursköna omgivninga­rna innan vi reser hemåt.

DN-tåget är en kombinatio­n av kunskap och upplevelse­r i Europa – med ett och samma tåg. Hoppas att vi ses ombord!

RESPLAN KARNEVALST­ÅGET

20 februari Avresa från Helsingfor­s med Viking Line kl 17.15. 21 februari Ankomst med färja till Stockholm kl 10.00. Avresa från Stockholm med Karnevalst­åget (prel. avresetid – em) . Övernattni­ng på tåget. 22 februari Fortsatt resa mot Venedig. Övernattni­ng på tåget.

23-24 februari Ankomst till Venedig på förmiddage­n den 23 feb. Två nätter på 5-stjärniga Hilton Molino Stucky. Utforskand­e av karnevalen, fyrarätter­s middag och fest, föredrag, cocktailmi­ngel och mer.

25 februari Avresa mot österrikis­ka Velden am Wörthersee. Övernattni­ng på tåget.

26-28 februari Ankomst till Velden den 26 februari. Tre nätter med halvpensio­n på 5-stjärniga Falkenstei­ner Schlosshot­el, spa och bad på hotellet ingår. Egna utflykter och vinterspor­taktivitet­er.

29 februari Avresa mot Sverige (prel. avresetid – kväll). Övernattni­ng på tåget. 1 mars Ankomst till Malmö på eftermidda­gen samt till Linköping och Stockholm på kvällen. Övernattni­ng på hotell i Stockholm. 2 mars Avresa från Stockholm med Viking Line kl 16.30. 3 mars Ankomst till Helsingfor­s kl 10.10.

 ??  ??
 ??  ?? felix & Clara
Herngren
felix & Clara Herngren
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kristina
Kappelin
Kristina Kappelin
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland