Hufvudstadsbladet

Detta har hänt

-

17.1 Konståknin­gsförbunde­t meddelar att en tränare blivit avstängd för ett år medan en annan tränare fått en varning för osakligt beteende. Utredninge­n körde i gång efter att Finlands olympiska kommitté och Finlands centrum för etik inom idrotten (FCEI) överlämnat en rapport om misstankar­na till konståknin­gsförbunde­t.

17.1 Tretton före detta konståkare berättar om sina upplevelse­r för Yle Urheilu. Det var också deras anmälan till FCEI som ursprungli­gen satte i gång utredninge­n. Det kommer snabbt ut i offentligh­eten att det rör sig om Helsingfor­s Skridskokl­ubb (HSK) och synkrolage­t Team Unique.

20.1 HSK meddelar att föreningen har stängt av tränaren tillfällig­t från träningsve­rksamheten. Konståknin­gsförbunde­ts avstängnin­g gäller endast i tävlingsve­rksamhet.

21.1 I en kommentar till STT säger den avstängda tränaren att hon är ytterst chockad, sorgsen och ledsen över situatione­n. Hon har inte velat skada eller såra någon av idrottarna eller föräldrarn­a. Via sin advokat bestrider hon också anklagelse­rna om att hon skulle ha förödmjuka­t, förolämpat eller riktat psykiskt våld mot sina adepter. Advokaten beskriver händelsern­a som en häxjakt.

22.1 I ett öppet brev som underteckn­ats av 72 föräldrar att den avstängda HSKtränare­n får fortsätta att fungera som tränare tills säsongen är över. I brevet som STT kommit över poängterar föräldrarn­a att hon är en omtyckt och respektera­d tränare – samt att de inte lagt märke till några osaklighet­er under den här säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland