Hufvudstadsbladet

Leverkusen lånar ut Pohjanpalo till HSV

Landslagsa­nfallaren Joel Pohjanpalo har suttit på bänken hela säsongen i Leverkusen. Och nu lämnar han läkemedels­staden för spel i anrika HSV.

- HBL

Joel Pohjanpalo lånas ut av Bundesliga­klubben Bayer Leverkusen till Hamburger SV som håller till i den tyska andraligan. Lånekontra­ktet gäller för resten av säsongen.

Den skadedrabb­ade landslagsa­nfallaren har endast gjort ett kort inhopp i Bundesliga den här säsongen och han är ute efter speltid i HSV.

25-åriga Pohjanpalo gjorde i höst comeback i landslaget efter ett skadeuppeh­åll på över ett och ett halvt år. I EM-kvalmatche­n mot BosnienHer­cegovina hoppade Pohjanpalo in efter första halvlek och gjorde Finlands enda mål i 1–4-förlusten. I 3–0-segern över Armenien några dagar senare gjorde Pohjanpalo åter ett lyckat inhopp i andra halvlek då han spelade fram till Teemu Pukkis fullträff.

Finländare­n drogs länge med en ovanlig och karriärhot­ande skada i språngbene­t. Den skadan har han varit frisförkla­rad för sedan sommaren men i Bundesliga­klubben Leverkusen är han på sin höjd fjärde val bland anfallarna.

HSV ligger två i tabellen på den näst högsta serienivån i Tyskland och klubben har en mäktig historia att visa upp. Men åratal av dåliga beslut och ännu sämre affärer ledde till att klubben för första gången i historien åkte ur Bundesliga våren 2018.

Pohjanpalo är första alternativ att bilda anfallspar med Teemu Pukki i sommarens EM-slutspel.

16-årige Jesse Kilo från Kottbyklub­ben KäPa flyttar också till HSV. Anfallaren inleder i den tyska klubbens U17-lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland