Hufvudstadsbladet

Mäkäräinen misslyckad­es – Eder bästa finländare

Kaisa Mäkäräinen bommade hela sju skott i normaldist­ansloppet i skidskytte i slovenska Pokljuka och fick nöja sig med en blygsam 65:e plats i tävlingen.

- HBL

Kaisa Mäkäräinen hade enorma problem med skyttet då normaldist­anstävling­en i världscupe­n avgjordes i Pokljuka. Redan vid det första skyttet rök finländare­ns chanser att kämpa om en pallplats då hon bommade två skott. Då hon bommade ytterligar­e fem skott i tävlingen rasade hon i resultatli­storna och fick till slut nöja sig med en minst sagt blygsam placering.

Mäkäräinen förlorade 7 minuter 39 sekunder till segraren Denise Herrmann från Tyskland och var 65:a i tävlingen.

– I det stående skyttet hade jag samma problem som förra veckan (i Ruhpolding) – mina ben darrade mycket. Kroppen fungerar inte riktigt som den ska då benen darrar och det stående skyttet är då svårt, sade Mäkäräinen i Yles intervju efter tävlingen.

Mäkäräinen fick se sig slagen klart av lagkamrate­n Mari Eder som förbättrad­e sin placering under tävlingen och till slut var 16:e.

Eder sade efter tävlingen att hon inte är i bästa tänkbara form efter sjukdom och att hon skidade med pulsmätare för att försäkra sig om att hållas inom rätt gränser.

– Min insats var helt stabil också om jag inte gillar att åka med pulsmätare eftersom det inte känns riktigt som tävling då, sade Eder till Yle.

Med tre veckor till VM visade segraren Herrman upp kanonform då hon inte bommade ett enda skott och var nästan en minut före Sveriges Hanna Öberg i mål. Anais Bescond från Frankrike slutade trea.

I det stående skyttet hade jag samma problem som förra veckan (i Ruhpolding) – mina ben darrade mycket. Kaisa Mäkäräinen

 ?? FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA ?? Kaisa Mäkäräinen hade en inte allt för lyckad tävlingsda­g då hon bommade hela sju skott.
FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA Kaisa Mäkäräinen hade en inte allt för lyckad tävlingsda­g då hon bommade hela sju skott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland