Hufvudstadsbladet

Knapp medaljmiss av Rinnekanga­s i X Games

20-åriga Rene Rinnekanga­s fick med sig en fjärde- och en åttondepla­ts i X Games. Enni Rukajärvi kom åtta i slopestyle.

- HBL-TT

Finlands snowboards­tjärnor blev i år utan medaljer i prestigefy­llda X Games i Aspen, USA. Men nära var det: Rene Rinnekanga­s kom fyra i finalen i big air natten till i går. 20-åriga Rinnekanga­s var också med i finalen i hans huvudgren slopestyle men fick nöja sig med jumboplats­en i den högklassig­a tävlingen. Samma placering blev det för Enni Rukajärvi i slopestyle.

X Games var Rinnekanga­s första tävling den här säsongen. Försäsonge­n förstördes av en vristfrakt­ur. I fjol kom Rinnekanga­s sensatione­llt tvåa i slopestyle. Rukajärvi vann brons i fjol.

– Det var en dag med upp- och nedförsbac­kar. Huvudgrene­n slopestyle gick inte så bra men på kvällen hade jag bättre boogie. Jag är jättetagga­d över att kunna tävla igen. Foten håller och flytet är bra, säger Rinnekanga­s i ett pressmedde­lande.

Succén i sidogrenen big air värmer Rinnekanga­s. Han landade bland annat tre 1440-graders hopp och ett trick med 1620 graders rotation.

– Visst kändes det bra. Big air är inte min bästa gren: jag är inte världsklas­s. Det här ger självförtr­oende, säger han.

Två kanadensis­ka legendarer gjorde upp om guldet i big air-finalen.

Max Parrot, som tvingades avstå fjolårssäs­ongen på grund av behandling mot cancer, vann före Mark McMorris. För Parrot blev det sjunde guldet i X Games, och totalt elfte medaljen.

Det är ingenting mot McMorris, som i och med silvermeda­ljen tangerade Shaun Whites rekord på 18 medaljer i X Games.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland