Hufvudstadsbladet

Skyttet fällde Mäkäräinen igen trots bra form i skidspåret

Det stående skyttet blev Kaisa Mäkäräinen­s fall i Pokljuka.

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@ksfmedia.fi

Kaisa Mäkäräinen slutade tolva i masstarten i Pokljuka. Hon låg uppe i täten efter att ha klarat sig utan bommar i det liggande skyttet. Men två bommar i det första stående skyttet grusade hennes segerchans­er – och ytterligar­e två bommar i det andra stående skyttet fällde henne till slut till tolva.

– Kul att det liggande skyttet fungerade igen. Benen darrade igen i det stående skyttet, säger Mäkäräinen.

Sveriges Hanna Öberg tog segern före Italiens Lisa Vittozzi och Frankrikes Anais Bescond. Mäkäräinen var i mål 1,5 minuter bakom Öberg.

Mäkäräinen var dock snabbast i skidspåret. En klen tröst i sig, men hon har varit i bra form under de senaste veckorna, frånsett en förkylning efter Oberhof. Skyttet har bara inte fungerat, frånsett i Oberhof, då Mäkäräinen tog säsongens enda seger hittills.

– Jag hade säkert hoppats på mera under de här två månaderna. Konkurrens­en är hård och en medelmåtti­g prestation räcker inte till tätplaceri­ngarna. Det krävs en fullträff och jag har inte haft många av dem.

Mari Eder var 23:a. Hon bommade också fyra gånger, två gånger i liggande skytte och två gånger i det sista stående skyttet.

– Fysiskt var det tungt. Skyttet var helt hyfsat. Slarvade lite med ett par skott och det hämnade sig. Det här är inte de placeringa­r jag är ute efter, men den här veckan var ett steg i rätt riktning, så det finns potential till en riktigt bra prestation, säger Eder.

Världscupe­n tar en paus före VM i Antholz, som kör i gång 13 februari. VM avgörs på 1 600 meters höjd, där Mäkäräinen förut har lyckats bra. Förra säsongen var hon tvåa i sprinten där.

Kul att det liggande skyttet fungerade igen. Benen darrade igen i det stående skyttet.

Kaisa Mäkäräinen

 ?? FOTO: JURE MAKOVEC/LEHTIKUVA-AFP ?? Kaisa Mäkäräinen har bara en pallplacer­ing i världscupe­n i vinter.
FOTO: JURE MAKOVEC/LEHTIKUVA-AFP Kaisa Mäkäräinen har bara en pallplacer­ing i världscupe­n i vinter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland