Hufvudstadsbladet

15-åriga Gauff ur Australian Open i tårar

Hon var Australian Opens yngsta spelare och stod för en rejäl skräll när hon slog ut den regerande mästaren Naomi Osaka. Men i den fjärde omgången tog det stopp för amerikansk­an Coco Gauff. I tårar lämnade 15-åringen planen efter att ha förlorat en jämn m

- TT-AFP-REUTERS

Äventyret är över för den här gången för Gauff. Trots att 15-åringen tog hem första set efter tiebreak blev det ingen ny seger i jakten på att bli den yngsta grand slam-vinnaren någonsin. I stället tappade Gauff mot Sofia Kenin, 15:e på världsrank­ningen, och förlorade andra set med 3–6. Det spelade ingen roll att publiken i Melbourne jublade för varje poäng hon tog.

När matchen skulle avgöras blev hon överkörd och förlorade sista och avgörande set med 0–6. Trots uttåget har Gauff återigen stått för imponerand­e insatser på tennisplan­en och slagit ut två före detta världsetto­r, Venus Williams och Naomi Osaka.

– Hon är superimpon­erande. Jag var inte i närheten av den nivån som 15-åring, sade Serena Williams tidigare under turneringe­n.

Toppseedad­e hemmaspela­ren Ashleigh Barty är även hon vidare till kvartsfina­l. 23-åringen vann med 2–1 i set mot Alison Riske, USA. I nästa match väntar tjeckiskan Petra Kvitova.

Djokovic och Federer vidare

På herrsidan har Novak Djokovic hittills bara förlorat ett set och i kvartsfina­len väntar kanadensar­en Milos Raonic, 35:a på världsrank­ningen. Raonic har fått stora delar av de senaste åren förstörda av skador, men är nu skadefri och har även han stått för imponerand­e spel hittills i grand slam-turneringe­n.

– Milos är en av de starkaste spelarna på touren och har en av de bästa servarna. Jag måste se upp för missiler som kommer från hans sida nätet, säger Djokovic om sin motståndar­e.

De båda har mötts nio gånger tidigare och Djokovic har vunnit alla gånger.

Även Roger Federer är vidare till kvartsfina­l.

 ?? FOTO: JOHN DONEGAN/LEHTIKUVA-AFP ?? Coco Gauffs fantastisk­a Australian Open är över.
FOTO: JOHN DONEGAN/LEHTIKUVA-AFP Coco Gauffs fantastisk­a Australian Open är över.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland