Hufvudstadsbladet

Mäkäräinen utan medalj – ville inte kommentera framtiden

Med en stark insats i det sista stående skyttet hade Kaisa Mäkäräinen haft medaljläge och kunnat avsluta VM på ett positivt sätt. Men då det gällde som mest bommade den finländska skidskytte­n hela tre skott och fick till slut nöja sig med en 14:e plats.

- FILIP SAXéN filip.saxen@ksfmedia.fi

Kaisa Mäkäräinen har haft problem med skyttet i VM i Antholz. Då VM avslutades med masstart på söndagen var det Mäkäräinen­s sista chans att nå en bra placering. Men då det gällde som mest misslyckad­es Mäkäräinen totalt i sitt skytte.

37-åringen Mäkäräinen var den enda finländska representa­nten i söndagens tävlingar och inledninge­n såg bra ut. Hon träffade alla tavlor i det första skyttet och också efter att ha missat ett skott i de följande två besöken på skjutvalle­n var Mäkäräinen i bra slagläge då skidskytta­rna kom till den sista skjutninge­n. Då idrottarna i täten missade öppnades chansen för Mäkäräinen att blanda sig i tätstriden. Med en snabb ren skjutning hade Mäkäräinen i bästa fall kunnat kämpa om guld men med säkerhet ha varit med i medaljkamp­en.

Men tre bommar förstörde Mäkäräinen­s chanser. I mål var 37-åringen 14:e. Mäkäräinen har inte den här säsongen kommit upp till samma nivå som tidigare år vilket både inför och under VM lett till en del spekulatio­ner om hennes framtid.

Mäkäräinen har själv inte sagt om hon kommer att fortsätta karriären efter den här säsongen eller om söndagens masstart var hennes sista mästerskap­sstart.

– Det är inte dagens fråga. Mina tankar är här och nu och i de här tävlingarn­a. Tre veckor återstår av världscups­äsongen. Efter det blickar jag framåt, sade Mäkäräinen i Yles intervju efter tävlingen.

– Jag vill inte offentligt gå ut med några stora beslut mitt under säsongen eller mitt under tävlingarn­a.

Hemmahoppe­t Dorothea Wierer gjorde upp om segern tillsamman­s med Norges Marte Olsbu Røiseland i en ursinnig kamp på slutet. Røiseland såg till att det blev norsk seger i loppet. Sveriges Hanna Öberg lyckades – efter tre fjärdeplat­ser – äntligen ta sig upp på pallen då hon slutade trea.

 ?? FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA ?? Kaisa Mäkäräinen lyckades inte i VM i Antholz.
FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA Kaisa Mäkäräinen lyckades inte i VM i Antholz.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland