Hufvudstadsbladet

Fury knockade världsmäst­aren: ”Kungen är tillbaka på tronen”

Han var kaxig före fajten. Och väl i ringen backade Tyson Fury upp pratet med en dominant uppvisning. – Kungen är tillbaka på tronen, sade han efter att ha knockat världsmäst­aren.

- TT

Britten Tyson Fury, 31, har gjort sig känd för att, även med boxningsmå­tt mätt, vara bra på att snacka upp sin egen förmåga. När WBC-världsmäst­arbältet i tungvikt åter stod på spel vid en gala i Las Vegas i natt visade Fury att han även kan leverera det han lovat.

Mötet med den tre år äldre amerikanen Deontay Wilder var i stora perioder aldrig någon kamp. Men få hade nog gissat utfallet bara för några år sedan.

Efter en rad titlar och framgångar i ringen gick nämligen Fury enligt egen utsago in i en depression 2016. Fury ska ha missbrukat så väl alkohol som kokain under en längre period, som sammanföll med anklagelse­r om att ha dopat sig, och det var osäkert om han skulle återvända till boxningen. I slutet av 2018 släppte dock den brittiska antidoping­sbyrån UKAD misstankar­na och Fury påbörjade sin väg tillbaka mot toppen.

Nattens möte mot Deontay Wilder, fortfarand­e regerande WBCvärldsm­ästare när fajten inleddes, var den andra i ordningen för Fury då första fajten i december 2018 slutade oavgjort.

Wilder inledde den här kampen bäst och satte ett högt tempo i första ronden.

I den andra ronden kunde dock Fury börja använda sin längre räckvidd och matade slag mot Wilder. I den tredje ronden fick Furys kombinatio­ner Wilder att falla i mattan och när väl fjärde ronden började blödde Wilder synligt från ansiktet.

Kastade in handduken

I den femte ronden lyckades Fury återigen få Wilder på fall. I den sjätte fortsatte britten sin attack mot Wilders vänstra sida och väl inne i den sjunde ronden valde amerikanen­s hörna att kasta in handduken.

– Kvällens bästa boxare vann fajten. Min tränare kastade in handduken men jag önskar att de hade låtit mig fortsätta för jag tror på min försvarsfö­rmåga, jag är en krigare, sade Wilder efter matchen.

Fury var ödmjuk efter vinsten och sade att Wilder visat ”attityden hos en mästare”.

– Han är en krigare och kommer att komma tillbaka, men kungen är tillbaka på tronen nu, sade han i segerinter­vjun i ringen.

 ?? FOTO: ISAAC BREKKEN/TT-AP ?? Tyson Fury efter segern över Deontay Wilder.
FOTO: ISAAC BREKKEN/TT-AP Tyson Fury efter segern över Deontay Wilder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland