Hufvudstadsbladet

Norsk fest i Göteborg

Norges Geir Gulliksen på Groep Quatro stod för två felfria insatser i hoppningen i Göteborg och tog sin första seger i världscupe­n.

- IRA AALTONEN

Lördagens freestyle i Göteborgs internatio­nella hästshow blev mycket spännande.

Till slut blev det danska Cathrine Dufour, som värmt upp under tränaren Kyra Kyrklunds vakande öga, som kunde ta hem segern med Atterupgaa­rds Cassidy.

På presskonfe­rensen efter segern satt en lycklig Dufour som hade fått full gottgörels­e för fredagens misstag och nu lättad berättade att OS i Tokyo blir målet. En 17-årig häst måste besparas från stressiga långa resor och OS är viktigare än världscups­finalen som i år rids i Las Vegas.

Tysklands Benajmin Werndl slutade tvåa på Daily Mirror medan landsmanne­n Frederic Wandres på Duke of Britain tog hand om tredjeplat­sen.

Lördagskvä­llens höjdare i hoppning blev Göteborgs stora pris – en klass på 155 centimeter.

Grundbanan visade sig kräva fart och flera ryttare fick extra felpoäng på grund av överskride­n maxtid och endast sex ryttare sågs i omhoppning­en.

Stämningen var i topp då omhoppning­en började och besvikelse­n stor bland publiken då Peder Fredricson och H&M Christian K och Fredrik Jönsson på Cold Play tog en fällning var och lämnade segern åt tyske Daniel Deusser på Calisto Blue och andraplats­en åt irländska Denis Lynch på GC Chopins Bushi.

Söndagens världscupt­ävling blev nästan en nordisk kamp då endast fem ryttare klarade den svåra grundbanan felfritt.

Norrmannen Geir Gulliksen, 60, red en felfri runda på Groep Quatro och fortsatte i samma fart även i omhoppning­en och tog hem segern.

Unga Bryan Balsiger från Schweiz överraskad­e sina äldre medtävlare med att rida ett lugnt varv i omhoppning­en som siste startande och den andra felfria rundan gav andra pris med 13-åriga stoet Twentytwo de Biches.

Familjen Gulliksen rider och har tävlat också i Finland, men segern i Göteborg var den första i världscupe­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland