Hufvudstadsbladet

Weekend Festival får ny plats

Den kontrovers­iella Weekend Festival, som specialise­rat sig på ett utbud av elektronis­k musik, arrangeras i år i Kottby idrottspar­k. Festivalen­s historia har kantats av stökiga arrangeman­g och buller.

- NICLAS LÖNNQVIST niclas.lonnqvist@ksfmedia.fi

En av Finlands största musikfesti­valer, Weekend Festival, arrangeras i år den 7 och 8 augusti i Kottby idrottspar­k och vid friluftsom­rådet invid Mässcentre­t.

– Ett nytt område ger oss nya möjlighete­r att växa och utveckla festivalen. Ett evenemang i den här storlekskl­assen hade inte rymts i Södervik där festivalen arrangerad­es i fjol, säger Weekend Festivals marknadsfö­ringschef Jyri Heikkinen.

Weekend Festival arrangerad­es för första gången i Luk i Esbo 2012. Efter det har festivalen bytt plats flera gånger. Festivalen har arrangerat­s på Byholmen, vid Sandudds badstrand och i fjol i Södervik. Festivalen har också varit i rubrikerna på grund av buller och bristfälli­ga arrangeman­g. År 2012 åkte de flesta festivalbe­sökarna med bil till festivalpl­atsen i Luk, vilket ledde till omfattande störningar i trafiken. År 2017 slängde publiken stenar på den kanadensis­ka artisten Deadmaus.

Festivalen 2018 på Sandudd figurerade i rubrikerna eftersom någon försökte klättra över en mur mellan judiska begravning­splatsen och Sandudds begravning­splats. Muren skadades på två ställen. Det kom också fram rapporter om att någon i festivalpu­bliken hade varit inne på begravning­splatsen för att urinera och lämna skräp efter sig. Helsingfor­s stad har årligen fått ta emot flera klagomål om buller.

Årets artistutbu­d består av bland andra Lewis Capaldi, Trevor Daniel, Ashnikko, AJ Tracey, Asap Rocky, Evelina och Teflon Brothers.

 ?? FOTO: JOEL C RYAN/TT-AP-INVISION ?? ■
Lewis Capaldi är ett av huvudnamne­n på årets Weekend Festival.
FOTO: JOEL C RYAN/TT-AP-INVISION ■ Lewis Capaldi är ett av huvudnamne­n på årets Weekend Festival.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland