Hufvudstadsbladet

Champions League, åttondelsf­inaler, första matcherna

-

Real Madrid–Manchester City

●●1. Matchbild. Citytränar­en Pep Guardiola har roterat rätt friskt och provat diverse uppställni­ngar på sistone. Till Madrid kommer City sannolikt ändå med en aningen defensivar­e taktik. Real förlitar sig på sina styrkor, mycket spel via kanterna och snabba omställnin­gar.

●●2. Form. Först 2–2 mot Celta och sedan en chockförlu­st mot Levante. Poängtapp som gjort att Real tappat ledningen i La Liga. Ligaledare­n Barcelona väntar i klassikern på söndag. City har vunnit ett par matcher och hållit nollan. Aymeric Laportes återkomst har skänkt stadga bakåt.

●●3. Skador. En magsjuka har härjat i Reals led men läget verkar ha lugnat ner sig. Marco Asensio är långtidssk­adad och Eden Hazard rev mot Levante upp en vristskada som i värsta fall äventyrar belgarens medverkan i EM. I City saknas Raheem Sterling och Leroy Sane.

Lyon–Juventus

●●1. Matchbild. Juventus har kunnandet och kylan att lägga sig på försvar och ta emot Lyons attacker. Och så lär väl Juve kontra in en boll eller två då hemmaspela­rna blir för ivriga.

●●2. Form. Lyon är obesegrat i tre matcher i följd. Senast blev det 2–0 borta mot Metz. Juventus har vunnit utan att imponera särskilt stort på sistone. 2–1 mot SPAL och 2–0 mot Brescia.

●●3. Skador. Många i Lyon. Bland andra Rafael da Silva, Jeff Reine-Adelaide och Memhis Depay saknas. Douglas Costa kommer inte till spel i Juventus. Frågetecke­n på Gonzalo Higuain.

●●Båda matcherna börjar 22.00 på onsdag kväll och kan ses i CMore.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland