Hufvudstadsbladet

Finlands herrar tog sjätte plats

Norge var bäst i herrarnas stafett.

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@ksfmedia.fi

Finland var ute efter en pallplacer­ing, men tvingades nöja sig med sjätte plats i herrarnas stafett i världscupe­n i Lahtis. Norge var bäst före Schweiz och Ryssland.

Iivo Niskanen gav Finland ledningen under den andra sträckan, men Perttu Hyvärinen blev distansera­d under den tredje sträckan. Han kom till växling 21,3 sekunder bakom Ryssland, som i det skedet låg i ledningen.

Då tätlagen taktikerad­e under den fjärde sträckan kom Ristomatti Hakola oväntat nästan ikapp. Men han hade inte en chans då de ryckte ifrån igen i den sista uppförsbac­ken.

– De stannade för en stund, men jag hann inte dra andan mer än tio sekunder förrän ryssarna ryckte igen. Hade jag fått dra andan i en minut skulle jag ha kunnat svara, säger Hakola.

– Man gör ju alltid det felet, att om man ser att de stannar, drar man en liten spurt för att komma ikapp direkt.

Johannes Høsflot Klaebo var snabbast i slutspurte­n, men Roman Furger, Schweiz spurtade till andra plats före Andrei Melnitjenk­o. Bara elva lag deltog, från nio länder.

Lauri Vuorinen gjorde en solid insats under den första sträckan och kom till växling bara två sekunder bakom Norge. Om inte Hyvärinen

blivit avhängd under den tredje sträckan hade Finland varit nära pallplacer­ingarna. Av allt att döma har Hyvärinen inte återhämtat sig efter att ha insjuknat före den svensk-norska skidtouren för ett par veckor sedan.

De stannade för en stund, men jag hann inte dra andan mer än tio sekunder förrän ryssarna ryckte igen. Hade jag fått dra andan i en minut skulle jag ha kunnat svara.

Ristomatti Hakola

 ?? LEHTIKUVA
FOTO: MARKKU ULANDER/ ?? Perttu Hyvärinen och Ristomatti Hakola i växlingen.
LEHTIKUVA FOTO: MARKKU ULANDER/ Perttu Hyvärinen och Ristomatti Hakola i växlingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland