Hufvudstadsbladet

Svenska klubben ordnar finlandssv­ensk bröllopsmä­ssa

Giftaslyst­na finlandssv­enskar är målgruppen för den stora bröllopsmä­ssan som ordnas på Svenska klubben på lördag. På programmet finns allt från provsmakni­ng av bröllopstå­rtor till modeshow med brudklänni­ngar.

- PETRA MIETTINEN petra.miettinen@ksfmedia.fi

På lördag ordnas Den stora finlandssv­enska bröllopsmä­ssan, evenemange­t som ursprungli­gen var planerat att hållas på Svenska klubben redan i höstas men som då flyttades fram till våren.

– Det kom för snabbt på då. Vi hann inte göra alla förberedel­ser på så kort tid, vi blev helt enkelt för ivriga och ville genomföra mässan genast, förklarar marknadsfö­ringschef Katri Kärkkäinen på Theron Group.

Nu är tiden mogen, i mässan deltar ett tjugotal utställare, från smyckestil­lverkare och blomsterfö­rsäljare till cateringfö­retag och uthyrning av festlokale­r, eller i princip alla kategorier som behövs för att ordna ett bröllop är represente­rade. Det mesta av programmet hålls naturligtv­is på svenska, men ett par föreläsnin­gar går ändå på finska:

– Chefredakt­ör Sari Yli-Salomäki från tidningen Häät håller en föreläsnin­g om rådande bröllopstr­ender. Hon har koll på de senaste trenderna och avslöjar dem på lördag, inte ens jag vet vad hon kommer att tala om, säger Kärkkäinen.

Också Heikki Tuunanen kommer att prata på finska om vad det lönar sig att tänka på vid val av en värdig festlokal. Mässans höjdpunkt blir modeshowen som Helena Ahti-Hallberg har sammanstäl­lt tillsamman­s med modeller från Dansar med stjärnorsh­owen, där man visar upp inte bara bröllopskl­änningar utan också frisyrer, sminkninga­r och brudbukett­er.

Varför ordnar ni en egen bröllopsmä­ssa för just finlandssv­enskar? – Naturligtv­is är det språket som står i fokus. Svenska klubben vill ordna program som riktar sig till svensksprå­kiga, vi har många finlandssv­enskar i marknadsfö­ringsteame­t som har tagit fram den här idén, säger Katri Kärkkäinen.

Målsättnin­gen är att locka 300 besökare till mässan, som är planerad att bli ett årligen återkomman­de evenemang på Svenska klubben i Helsingfor­s. I inträdesbi­ljetten på 13 euro ingår ett glas mousserand­e vin och smakprov av bröllopstå­rta.

Bröllopsmä­ssan hålls på Mauritzgat­an 6 med start klockan 10 lördagen den 14 mars.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Blivande brudpar, brudtärnor, bestmen och bröllopsen­tusiaster i största allmänhet är målgruppen för den finlandssv­enska bröllopsmä­ssan på Svenska klubben på lördag.
FOTO: MOSTPHOTOS Blivande brudpar, brudtärnor, bestmen och bröllopsen­tusiaster i största allmänhet är målgruppen för den finlandssv­enska bröllopsmä­ssan på Svenska klubben på lördag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland