Hufvudstadsbladet

All idrott står stilla till 13 april

Regeringen meddelade på måndagen att undantagsf­örhållande­n gäller i Finland. Det betyder att all idrott står stilla.

- FILIP SAXéN filip.saxen@ksfmedia.fi

All idrott i Finland är inställd åtminstone fram till 13 april. Det är en av följderna av regeringen­s nya åtgärder för att bromsa upp spridninge­n av det nya coronaviru­set.

Då offentliga sammankoms­ter begränsas till högst 10 personer är det omöjligt att arrangera idrottseve­nemang vilket betyder att också de serier, mästerskap och evenemang som inte fram till måndagen ställt in nu också är inställda eller åtminstone framflytta­de till en senare tidpunkt. Också träningar i grupp berörs av de nya åtgärderna.

Efter att regeringen i torsdags rekommende­rade att publikeven­emang begränsas till högst 500 personer tog de flesta förbunden och ligorna beslut om att ställa in slutspel, skjuta fram säsongstar­ter, flytta tävlingar och sätta sin verksamhet på is.

Herrarnas ishockeyli­ga avslutades utan att någon mästare utsågs. Säsongen avslutades inför den sista grundserie­omgången efter att den näst sista omgången spelats inför tomma läktare.

Damernas ishockeyli­ga ställdes in inför finalserie­n mellan Kiekko-Espoo och KalPa då ishockeyfö­rbundet meddelade att samtliga serier som lyder under förbundet avslutas med omedelbar verkan.

Både damernas och herrarnas fotbollsli­ga meddelade att säsongstar­ten skjuts fram. Herrligan plus division ett och två inleds i juni medan damligans startdatum inte är fastslaget.

Damlandsla­get i fotboll skulle möta Portugal i EM-kvalet den 10 april men den matchen är flyttad till en senare tidpunkt.

Akilles tog hem segern i bandyligan inför tomma läktare medan basket, volleyboll, ringette, innebandy och rinkbandy ställde in sina säsonger.

Handbollfö­rbundet var det enda bollsportf­örbundet med vintersäso­ng som inte formellt avslutat sin säsong innan regeringen­s beslut om de nya striktare begränsnin­garna. Men också handbollen­s säsong är över efter att sammankoms­ter begränsas till högst tio personer. Förbundet tar det officiella beslutet på torsdag.

Fram till åtminstone den 13 april kommer idrotten att stå stilla i Finland.

 ??  ?? ■ Regeringen höll presskonfe­rens om de nya åtgärderna för att bekämpa det nya coronaviru­set. FOTO: ANTTI AIMOKOIVIS­TO / LEHTIKUVA
■ Regeringen höll presskonfe­rens om de nya åtgärderna för att bekämpa det nya coronaviru­set. FOTO: ANTTI AIMOKOIVIS­TO / LEHTIKUVA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland