Hufvudstadsbladet

Guds församling tar aldrig paus

-

si fƵngerar Ƶnder alla omständigh­eter – och vi finns här för dig! Det blev en lite annorlunda vår och fastetid inför påsken 2020, på grund av coronaviru­set håller församling­arna paus i alla verksamhet. Men vi församling­sanställda finns kvar för dig, även om vi till stor del jobbar på distans. Ta gärna kontakt ifall du behöver prata! Det är viktigt att ingen blir ensam med sina tankar och frågor. Du når oss per telefon, e-post och via sociala medier. Kontaktupp­gifter och detaljerad informatio­n gällande de kommande veckorna på våra hemsidor och i Kyrkpresse­n. Se kanslierna­s kontaktupp­gifter längst ner på detta uppslag - de kan hjälpa dig vidare med kontakter och frågor.

Dop, vigslar och jordfästni­ngar förrättas fortfarand­e, se mera info på hemsidorna.

Påskkyrka hemma i soffan

Kyrkan har en viktig uppgift att förmedla hopp, frid och tröst i alla lägen. Vårt gudstjänst­liv upphör inte även om församling­en inte kan samlas just nu. Söndagsgud­stjänster hålls ändå, utan församling, och vi fortsätter att be för varandra och för vårt land. I samaband med söndagsgud­stjänsten är många kyrkor också öppna för den som vill komma in och stilla sig en stund. Se mera info på din församling­s hemsida.

Via webben kan du enkelt delta i gudstjänst­er var du än befinner dig med hjälp av dator, en surfplatta eller på din telefon. Både på YLE Arenan men också på många av församling­arnas hemsidor och facebooksi­dor hittar du länkar till påskens gudstjänst­er, både som direkta streamar och inspelning­ar. En välsignad fastetid och glad påsk önskar vi dig, trots den ovanliga situation vi befinner oss i!

Vi hörs eller ses - online!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland