Hufvudstadsbladet

Europas största flickturne­ring ställs in

Coronaviru­set sätter stopp för Europas största flickfotbo­llsturneri­ng Stadi Cup.

- FILIP SAXéN filip.saxen@ksfmedia.fi

Stadi Cup, den årligt återkomman­de juniorturn­eringen i fotboll som arrangeras i Helsingfor­s, har ställts in. Turneringe­n skulle spelas 4–7 juni men på grund av det nya coronaviru­set ställs turneringe­n in meddelar arrangörer­na på turneringe­ns hemsida.

Stadi Cup är Europas största juniorturn­ering för flickor och turneringe­n har arrangerat­s sedan 1985. I fjol deltog hela 383 lag vilket är nytt rekord för turneringe­n.

Stadi Cup har haft en viktig roll då flick- och damfotboll­en fått ett allt starkare fäste i Finland. Det är Helsingfor­sklubbarna HJK och FC Kontu som stått värdar för turneringe­n.

– Vi vet att turneringe­n är en av sommarens viktigaste evenemang för många spelare och att den är en tradition för många klubbar. Det gjorde det här beslutet svårt att ta men hälsan går före allt annat, skriver arrangörer­na.

Stadi Cup hade tagit emot över 300 anmälninga­r inför årets turnering och arrangörer­na räknade med att det i år igen skulle bli nytt deltagarre­kord.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla finländska klubbar och alla spelare och aktiva inom klubbarna. Utan er

Vi vet att turneringe­n är en av sommarens viktigaste evenemang för många spelare och att den är en tradition för många klubbar.

skulle vi inte ha någon Stadi Cup, skriver arrangörer­na.

Stadi Cup kommer att arrangeras 2021. Tävlingsda­garna nästa år 10–13 juni.

 ?? FOTO: RONI REKOMAA / LEHTIKUVA ?? Det blir ingen Stadi Cup i år.
FOTO: RONI REKOMAA / LEHTIKUVA Det blir ingen Stadi Cup i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland