Hufvudstadsbladet

HIFK ute efter en ersättare till Paajanen

Att Otto Paajanen och Teemu Turunen lämnar HIFK har stått klart en tid. Däremot forsätter Ville Leskinen och Jere Sallinen i rödtröjorn­a.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@ksfmedia.fi

26 spelarkont­rakt – HIFK:s trupp är mer eller mindre klar men nya spelare kan vara på ingång då det coronaviru­set kan få en del klubbar på fall.

HIFK:s kontraktsl­äge ser hyfsat bra ut med tre målvakter, tio backar och sexton anfallare på lönelistan. Men mycket kan komma att hända under våren och sommaren. Coronaviru­spandemin slår hårt mot klubbarnas ekonomi, en del av föreningar­na hotas av konkurs och många blir tvungna att göra sig av med spelare för att hålla sig flytande.

– Situatione­n är en helt annan än andra år. I Finland och i Europa. På grund av det rådande läget kommer kontrakt att skrivas senare på sommaren, säger HIFK:s sportchef Tobias Salmelaine­n.

HIFK presentera­de sin trupp på måndagen men de tunga nyförvärve­n saknades.

Miro Karjalaine­n återvänder från HPK och Jokipojatc­entern Miro Väänänen förstärker anfallet.

Profilspel­arna Jere Sallinen och Ville Leskinen fortsätter i klubben. Lovande backen Eero Teräväinen har förlängt kontraktet med två år.

På målvaktssi­dan axlar Frans Tuohimaa det tyngsta ansvaret då Atte Engren lämnar klubben.

Den fysiske backen Joonas Järvinen lämnar också laget.

Sportchef Salmelaine­n säger att man ännu för några veckor sedan hoppades på att hålla Turunen och Paajanen i klubben.

– Men någon skräll var det inte att Turunen stack. Paajanen kommer vi att ersätta i något skede, säger Salmelaine­n.

Turunen flyttar till Schweiz och Davos medan Paajanen är klar för klassiska Leksand.

– Om Paajanen hade fortsatt hade jag varit ruskigt nöjd. Men vår situation är bra. Vi har en bra kontinuite­t i truppen, säger Salmelaine­n.

HIFK:s säsong var ojämn. Skadeprobl­emen var massiva och bara stundvis kom laget upp i den nivå man kan förvänta sig. Sjätte plats i grundserie­n var inte vad supportrar­na hoppades på.

– Visst var det tungt att säsongen tog slut i förtid på grund av coronaviru­set. Vi hade byggt laget med tanke på att vara på topp på våren. Det finns många spelare i laget som brukar vara som bäst då det gäller, säger Salmelaine­n.

– Vi är på jakt efter en ersättare till Paajanen men under rådande omständigh­eter är det omöjligt att säga när det blir av.

 ?? Foto: JUssI NUKARI/LEHtIKUVA ??
Foto: JUssI NUKARI/LEHtIKUVA
 ?? FOTO: MIKKO STIG/LEHTIKUVA ?? Jere Sallinen fortsätter i HIFK.
FOTO: MIKKO STIG/LEHTIKUVA Jere Sallinen fortsätter i HIFK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland