Hufvudstadsbladet

Boris Johnson kvar på sjukhus med corona

Storbritan­niens premiärmin­ister Boris Johnson befinner sig fortfarand­e på sjukhus, där han fått prover analyserad­e. Han fortsätter att leda regeringen från sjuksängen och säger sig vara vid gott mod.

- HBL-TT-AP

”På min läkares inrådan åkte jag till sjukhuset för några rutinteste­r eftersom jag fortfarand­e har symtom på coronaviru­s. Jag är vid gott mod och håller kontakten med mitt team, och vi jobbar tillsamman­s för att bekämpa det här viruset och hålla alla säkra”, twittrar Boris Johnson.

Johnson har haft en bekväm natt på sjukhuset och kommer att fortsätta leda regeringen, meddelar hans talesperso­n.

Bostadsmin­ister Robert Jenrick säger att han tror att Johnson kan vara tillbaka på 10 Downing Street relativt snart.

– Han kommer att stanna på sjukhus så länge han behöver, men jag har hört att han mår bra och jag ser fram emot att ha honom tillbaka på nummer 10 så snart som möjligt.

Inget akut

Boris Johnson lades in för provtagnin­g under söndagen. Orsaken är att han fortfarand­e har symtom på covid-19, enligt talesperso­nen hög feber och hosta, tio dagar efter att han testade positivt. Enligt en talesperso­n för Downing Street är sjukhusvis­telsen en rent förebyggan­de åtgärd och inget som görs akut.

55-årige Johnson har fått fler prover tagna under måndagen, meddelar

■ Robert Jenrick. Enligt medicinska experter har proverna troligtvis handlat om att analysera premiärmin­isterns syresättni­ng och hjärtfunkt­ion.

– Uppenbarli­gen är han i dag på sjukhus för test men han kommer att hållas informerad om vad som händer och styra regeringen.

Utrikesmin­istern kliver in

Om Johnsons tillstånd förvärras kliver utrikesmin­ister Dominic Raab in i hans ställe. Raab ansvarar under måndagsmor­gonen för ett regeringsm­öte där insatserna mot coronaviru­set i landet samordnas.

USA:s president Donald Trump säger att hela USA ber för Boris Johnson ska tillfriskn­a.

– Han är min vän, han är en stor hedersman och en stor ledare, säger Trump vid en pressträff och fortsätter:

– Jag är hoppfull och förvissad om att han kommer att bli bra. Han är en stark man, en stark person.

 ?? FOTO: PIPPA FOWLES/10 DOWNING STREET/TT-AP-ARKIV ?? Den brittiske premiärmin­istern Boris Johnson är på sjukhus för nya provtagnin­gar då hans symptom inte blivit bättre tio dagar efter det att han testats positivt för coronaviru­set.
FOTO: PIPPA FOWLES/10 DOWNING STREET/TT-AP-ARKIV Den brittiske premiärmin­istern Boris Johnson är på sjukhus för nya provtagnin­gar då hans symptom inte blivit bättre tio dagar efter det att han testats positivt för coronaviru­set.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland