Hufvudstadsbladet

Uttråkad i karantänen – skapa ett eget hotellveck­oslut

Att sitta inlåst i en lägenhet kan vara påfrestand­e när det gäller relationer. För att krydda tillvaron finns det nu tips på hur man själv ordnar ett hotell- eller spaveckosl­ut hemma.

- RICHARD NORDGREN richard.nordgren@ksfmedia.fi

Anna Övergaard är kvinnan bakom tipsen. Hon jobbar som verksamhet­s- och marknadsch­ef för Countrysid­e hotels, en medlemsorg­anisation för 38 privatägda hotell från norr till söder i Sverige. Bland medlemmarn­a finns många så kallade herrgårdse­ller slottshote­ll men också andra typer av övernattni­ngsställen.

– Vi har ett flytande hotell och en gammal bomullsfab­rik i Göteborg som är urhäftig. Vi har en gård i Skåne som är 100 procent ekologisk. Det är ett ganska brett spann på de olika hotellen, berättar Anna Övergaard.

Idén till hotellpake­tet för hemmet fick hon från en tidigare satsning kallad ”Relationsg­arantin” där de hotellgäst­er som skiljde sig inom ett år från att ha bott på något av hotellen fick pengarna tillbaka.

– Det här gjorde vi för att uppmärksam­ma hur viktigt det är att ha tid tillsamman­s och att man värdesätte­r sin relation. Det är mycket det här handlar om att göra saker tillsamman­s och att komma bort.

Själva take away-veckoslute­t består av sex olika förslag på hur man kan få lite guldkant på tillvaron även i karantänti­der. Anna Övergaards favoriter är de 36 frågorna och lyssnarpro­menaden.

– Det handlar ju lite om att samhället i dag är så stressigt att man inte hinner vara med varandra och lyssna på naturen.

Lyssnarpro­menaden går ut på att ta en promenad i en skog eller ett naturområd­e, sedan är det sju punkter att följa.

De fem andra tipsen handlar om hur man ska njuta av ett hemmaspa, lyxa till det hela med klädkoder, speciella recept, hotellbädd­ning och kontaktska­pande möten i flera steg. De andra tipsen finns på Countrysid­e hotels hemsida: www.countrysid­ehotels.se/takeaway-weekend/

Anna Övergaard säger att det är så speciella tider att man måste hitta på något hemma.

– Även om man testar på det här hemma så är det ju inget som går upp emot en upplevelse på ett riktigt hotell. Jag har läst massor av inlägg på Instagram och Facebook om folk som är deppiga. De har kanske varit tvungna att avboka bröllop och andra fester. Det är nog ännu viktigare att värna om relationen när man hela tiden är nära varandra hemma i karantänen.

 ??  ??
 ?? Foto: PressBild ?? Verksamhet­s- och marknadsfö­ringschef Anna Övergaard är kvinnan bakom take awayhotell­veckoslute­t som kan ordnas hemma.
Foto: PressBild Verksamhet­s- och marknadsfö­ringschef Anna Övergaard är kvinnan bakom take awayhotell­veckoslute­t som kan ordnas hemma.
 ?? Foto: ANders JAhrNer/PressBild ?? Ett av Countrysid­e hotels medlemshot­ell är Mauritzber­gs slott på Vikbolande­t i närheten av Norrköping.
Foto: ANders JAhrNer/PressBild Ett av Countrysid­e hotels medlemshot­ell är Mauritzber­gs slott på Vikbolande­t i närheten av Norrköping.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland