Hufvudstadsbladet

Norwich och Pukki kan få nytt kontrakt tack vare coronakris­en

Ställs Premier League-säsongen in helt kommer inga lag att åka ur ligan. Det säger Brightons ägare Tony Bloom till brittiska medier. – Det vore jättesvårt att flytta ner någon, säger han.

-

Den 13 mars pausades Premier League-fotbollen på grund av coronaviru­sutbrottet. När, och om, ligan kan återupptas är oklart – i fredags hade klubbarna samtal för att diskutera olika scenarion och alternativ. Vad som sades är i mångt och mycket hypotetisk­t, inte minst eftersom den brittiska regeringen nyligen förlängde de strikta restriktio­nerna i landet, men enligt Brightons ägare Tony Bloom är det otänkbart att några klubbar kommer åka ur Premier League om säsongen ställs in helt och hållet.

”Kan inte se...”

70 procent av klubbarna måste rösta ja till förslaget att flytta ner de tre lagen som just nu ligger på nedflyttni­ngsplats i tabellen, om det inte blir något mer spel.

Och det kommer inte att hända, menar Bloom.

– Det vore jättesvårt att flytta ner någon, framförall­t från Premier League, om säsongen inte spelas klart, säger han.

– Vi kanske kan få en vinnare, Liverpool förtjänar det, och vi kanske kan ge ut Europaplat­serna, men jag kan inte se hur någon skulle kunna rösta för att lagen som just nu ligger på nedflyttni­ngsplats ska åka ur.

Tror ej på förslag

Eftersom lagen har olika många matcher kvar att spela är ett förslag om säsongen ställs in att de slutgiltig­a positioner­na i ligan ska bestämmas utifrån en snittpoäng baserat på hur många poäng lagen har tagit per spelad match.

– Jag tror inte på ett scenario där lag åker ur på ett poäng per matchsätt, säger Bloom.

Att åka ur Premier League innebär en ekonomisk smäll på 120 miljoner euro.

När ligan pausades låg Bournemout­h, Aston Villa och Norwich på nedflyttni­ngsplatser­na i tabellen. Brighton, som tränas av Östersunds­bekantinge­n Graham Potter, har två poäng till godo på Bournemout­h. Liverpool toppar tabellen i överlägsen stil.

Får Bloom rätt kan Teemu Pukki och hans Norwich räkna med Premier League-fotboll även nästa säsong.

 ?? FOTO: ADRIAN DENNIS/LEHTIKUVA-AFP ?? Teemu Pukkis Norwich kan undgå nedflyttni­ng.
FOTO: ADRIAN DENNIS/LEHTIKUVA-AFP Teemu Pukkis Norwich kan undgå nedflyttni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland