Hufvudstadsbladet

Polisen utreder misshandel av baby i Helsingfor­s

Helsingfor­spolisen undersöker ett misstänkt våldsbrott mot ett barn under 1 år. Fallet kom till polisens kännedom för ett par veckor sedan.

- JENNIFER SNåRBACKA

”Fallet undersöks i detta skede som misshandel och försummels­e. Utredninge­n pågår och polisen väntar bland annat på läkarutlåt­ande”, säger utrednings­ledare Jutta Antikainen, kriminalko­mmissarie vid Helsingfor­s polisinrät­tning i ett pressmedde­lande.

Enligt uppgifter till Helsingin Sanomat var det en utomståend­e person som för några veckor sedan larmade polisen till en lägenhet i Havsrastbö­le i östra Helsingfor­s. Inuti lägenheten ska polisen ha funnit barnet med en napp fasttejpad över munnen.

Nu undersöker myndighete­rna om det fanns alkohol eller mediciner i babyns blod. Brottsrubr­iceringen kan specifiera­s vartefter utredninge­n fortskride­r, meddelar polisen.

Känd för barnskydde­t

Enligt HS hade barnet också innan händelsen varit omhänderta­gen av barnskydde­t.

Polisen, som samarbetar med andra myndighete­r i fallet, kommentera­r inte de åtgärder som vidtagits av andra myndighete­r då det gäller ett enskilt fall.

”Det viktigaste är att saken har kommit till myndighete­rnas kännedom. Vi uppmanar alla som är oroliga för en medmännisk­as välbefinna­nde, särskilt ett barns, att kontakta myndighete­rna. Misstänkta brott ska omedelbart rapportera­s till polisen. I akuta situatione­r bör anmälan göras till nödnummer 112. Barnskydds­anmälan kan och bör göras redan i det skede som det finns oro för familjens situation”, säger Anttikaine­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland