Hufvudstadsbladet

Lindring för magen

”Det kändes ofta som om jag hade en fotboll i magen. Det bildades gaser i magen så att det såg ut som om jag var gravid. Vissa dagar var värre än andra.”

-

Anette Adamsen, 54, hade olika magproblem under många år. Obekväm känsla i magen minskade matlusten, begränsade klädseln och slutligen t.o.m. det sociala umgänget. Då hittade hon en naturprodu­kt med namnet Macoform. - Jag kommer bra ihåg de åren då jag jobbade som chef för supermarke­tkedjan. Tröttheten orsakad av matsmältni­ngsproblem­en var utmanande men p.g.a stressen kunde jag inte hålla pauser och lägga mig ner, berättar Anette.

Slutligen bestämde hon sig för att förbättra sin livskvalit­et och göra en livsstilsä­ndring. Hon sade upp sig från det stressiga jobbet som chef och började studera till en självständ­ig psykoterap­eut.

Mindre stress

Anettes vardag ändrades och blev lugnare genom en livsstilsä­ndring.

- Min vardag blev behagligar­e då jag själv fick bestämma arbetstide­n. Jag var nöjd med mitt liv, men i min mage och tarmar bildades fortfarand­e gaser. Jag visste att det kan vara normalt men jag ville inte godkänna det, suckar hon.

- På grund av att magen krånglade kunde jag inte delta i sociala tillställn­ingar. Jag upplevde att magens funktion var så pinsam och följden kunde vara oförutseba­r. Framför allt räckte energin inte till, säger Anette frustrerat.

Macoform varje dag

- Jag provade alla möjliga hemmakonst­er men var inte nöjd. Mamma fick mig slutligen att från webbutiken Wellvita beställa Macoform som innehåller maskros och kronärtsko­cka. Det var rätt beslut, säger Anette leende och berättar att hon så småningom märkte att magen inte längre kändes obekväm. Senare har Macoform-tablettern­a blivit en del av hennes morgonruti­ner.

- Numera lägger jag inte längre märke till magen. Den är bara en naturlig del av min kropp som inte stör mitt deltagande i sociala aktivitete­r, säger Anette förnöjt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland