Hufvudstadsbladet

Nya spelarkont­rakt – förstacent­ern fortsätter i IFK

HIFK:s lagbygge inför säsongen 2020–2021 tar form efter att laget presentera­de tolv nya spelarkont­rakt.

- FILIP SAXéN filip.saxen@ksfmedia.fi

Största delen av våra spelare har sina bästa år som spelare framför sig. Saara Niemi tränare

Lagbygget inför den andra ligasäsong­en är i full gång i HIFK. Sedan tidigare hade klubben presentera­t fem spelarkont­rakt och på onsdagen offentligg­jorde man tolv nya kontrakt.

Det handlar om spelare som fortsätter i klubben och många av de nya kontrakten är med spelare som hade viktiga roller under den här säsongen. Lagets förstacent­er Johanna Kemppainen tog stora steg framåt under säsongen och det är oerhört viktigt för IFK att 22-åringen fortsätter i laget.

– Hela laget gjorde en stark förstasäso­ng i ligan och jag utvecklade­s mycket som spelare. Jag vill fortsätta vara en spelare man kan lita på i alla lägen och siktar på att också i framtiden vara en bra lagspelare, säger Kemppainen i ett pressmedde­lande.

Också Johanna Kemppainen­s kedjekamra­t Miressa Mäkelä, 20, har förlängt kontraktet med IFK. Sedan tidigare är det klart att kedjans tredje länk, veteranen och legendaren Karoliina Rantamäki, fortsätter i laget.

Övriga anfallare som förlängt kontraktet med IFK är Fanny Jalonen, 30, Nina Koskela, 28, Michaela Huhtala, 19, Emmi Juusela, 17, Ida Pasanen, 18, Anni Pere, 16 och Henni Virtanen, 17.

Tre backar har också förlängt kontraktet inför kommande säsong. Det handlar om Petra Lamminaho, 19, Nenna Mehtonen, 18 och Mikaela Saukkonen, 20.

Lagets tränare Saara Niemi är nöjd med kontrakten och hur lagbygget framskride­r.

– Största delen av våra spelare har sina bästa år som spelare framför sig. De gemensamma upplevelse­rna från den här säsongen är viktiga då vi jobbar vidare, säger hon.

HIFK slutade sjua i grundserie­n, tog hem segern i den nedre fortsättni­ngsserien och förlorade i kvartsfina­lerna mot Kärpät under sin första ligasäsong.

 ?? FOTO: HIFK ?? Johanna Kemppainen var IFK:s bästa målskytt under lagets första säsong i ligan.
FOTO: HIFK Johanna Kemppainen var IFK:s bästa målskytt under lagets första säsong i ligan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland