Hufvudstadsbladet

Beslut om åtal dröjer i svenska hockeyutre­dningen

Polisutred­ningen om sexuellt ofredande med kopplingar till Svenska ishockeyfö­rbundet har varit klar sedan en tid tillbaka. Men inget har ännu lämnats till åklagare. Advokaten Kerstin Koorti som försvarar den misstänkte har begärt ytterligar­e förlängnin­g.

- HBL-TT

– Hon vill ha mer tid, säger poliskommi­ssarie Fredrik Gårdare. Vi ser inte att det finns något mer men hon har någon anledning.

Kerstin Koorti säger att hon ”håller på att kolla på det”, men kan inte säga när hon blir klar med arbetet.

– Man måste ha skäligt rådrum ibland. Jag har varit upptagen i andra rättegånga­r och man måste få tid att gå igenom innan man säger något. Men jag har inget att kommentera, det finns inget att kommentera, säger advokaten till TT.

På onsdag är tanken att utredninge­n ska hamna hos Söderorts åklagarkam­mare i Huddinge, som senare ska fatta beslut om eventuellt åtal.

Det har stormat på ishockeyfö­rbundet den senaste tiden. Nyligen blev en anställd på informatio­nsavdelnin­gen, som enligt TT:s uppgifter låg bakom polisanmäl­an som nu kan leda till åtal, uppsagd efter 24 års anställnin­g på grund av arbetsbris­t.

Det fick 34 välkända hockeyprof­iler – med Börje Salming och Curt Lundmark i spetsen – att protestera i ett öppet brev.

Kritiken riktades bland annat mot generalsek­reteraren Tommy Boustedt. I förra veckan meddelade

Boustedt att han kommer att avgå.

– Det har hänt en del saker det senaste året där både jag och Tommy har känt att nu är det dags att han avgår, det är dags för något nytt, sade ordförande Anders Larsson.

SVT har dessutom rapportera­t att det finns anklagelse­r om könsdiskri­minerande lönesättni­ng och motsättnin­gar mellan ledning och fack på förbundet.

 ?? FOTO: BERTIL ERICSON/TT ?? Polisutred­ningen om sexuellt ofredande är klar men försvarsad­vokaten har begärt mer tid. Arkivbild.
FOTO: BERTIL ERICSON/TT Polisutred­ningen om sexuellt ofredande är klar men försvarsad­vokaten har begärt mer tid. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland