Hufvudstadsbladet

Mångmiljon­är släpps ur häktet

- TT-NTB

Den norske mångmiljon­ären Tom Hagen släpps ur häktet efter högsta domstolens beslut, uppger hans advokat till norska medier. Hagens advokat Svein Holden uppger att högsta domstolen Høyesteret­t har avslagit polisens överklagan av det tidigare beslutet att frige Hagen, och att han därför kommer att släppas ut ur häktet, skriver VG.

70-årige Tom Hagen, som är en av Norges rikaste män, häktades i förra veckan misstänkt för mord alternativ­t medhjälp till mord på sin hustru Anne-Elisabeth, som varit försvunnen sedan hösten 2018.

Lagmansrät­ten, Norges motsvarigh­et till hovrätten, beslutade till mångas förvåning i torsdags att 70-åringen ska släppas på grund av att bevisen inte räcker. Men detta överklagad­es av polisen till Høyesteret­t, som alltså avslog överklagan­det.

På fredagen blev det också känt att en man i 30-årsåldern har gripits i samband med utredninge­n om Anne-Elisabeth Hagens försvinnan­de. Mannen är misstänkt för att ha mördat kvinnan eller varit delaktig i hennes död, enligt ett pressmedde­lande från polisen. Han ska på något sätt ha känt Tom Hagen, men det ska inte ha rört sig om en nära relation, skriver Dagbladet.

Polisen har också kännedom om mannens kunskaper inom it och kryptovalu­ta. Mannen greps i Oslo i torsdags kväll. Samtidigt pågick en polisinsat­s i polisdistr­ikt Öst i torsdags kväll, enligt VG:s uppgifter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland