Hufvudstadsbladet

Simeones mantelbära­re väntar på sina turer

-

● Sebastian Beccacece

Racing Club, 39 år

Den 39-årige argentinar­en jobbade länge som Jorge Sampaolis högra hand.

Sampaoli var ett av de hetaste namnen på tränarhiml­en tills han lämnade Sevilla och tog över det argentinsk­a landslaget. Ett uppdrag som slutade i ett praktfiask­o. Beccacece var hans assisteran­de tränare även då trots att duon egentligen gått skilda vägar år 2016.

Men i övrigt har Beccacece de senaste åren koncentrer­at sig på sin solokarriä­r. Trots sin ringa ålder har han jobbat i snart 20 år som profession­ell coach.

Facit i hans nuvarande klubb Racing Club är väldigt lovande och kurvan pekar uppåt.

Förespråka­r inte helt överraskan­de, med tanke på sin lärofader Sampaoli, en blixtrande snabb omställnin­gsfotboll med väldigt små marginaler.

Nästa utmaning kan bli någon av de argentinsk­a jättarna River Plate eller Boca Juniors. Om inte någon spansk eller portugisis­k klubb kniper honom före det.

Skulle passa i: Atletico Madrid. Diego Simeone i all ära men Madridjätt­en

kunde må bra av lite nya infallsvin­klar.

● Julien Stephan

Stade Rennais. 39 år

Tror på 4-4-2 utan boll, 4-2-3-1 med boll.

Stephan, själv en defensiv mittfältar­e under den tämligen anspråkslö­sa karriären, vet hur man styr upp defensiven. Innan Ligue 1 tog paus släppte Rennes endast in 24 bollar på 28 matcher. Endast Reims är bättre defensivt. Stephan har drillat sin defensiva åtta till perfektion. Då tillfället ges att ställa om sticker ytterbacka­rna uppåt direkt.

Stephans fotboll bygger långt på att skapa numerära överlägen ute på planen. Något de flesta lag eftersträv­ar. Alla gör det dock inte lika bra som Rennes och Stephan.

Skulle passa i: Vore definitivt värd en chans i England. West Ham skulle behöva något nytt och fräscht.

● Luis Zubeldia

Lanus. 39 år

En annan intressant 39-årig argentinar­e. Hade en mycket lovande karriär på gång men en komplicera­d knäskada satte stopp för drömmen då han var 23 år. Fyra år senare blev han den yngsta tränaren genom tiderna i den argentinsk­a ligan då han tog över sin forna klubb Lanus.

Har efter det provat vingarna i bland annat Equador, Colombia och Mexiko. Nu tillbaka i Lanus där poängsnitt­et på 1,64 är mer än godkänt med tanke på att Lanus på inget sätt hör till giganterna inom argentinsk fotboll. Förortslag­et från de södra delarna av jättemetro­polen Buenos Aires tvingas kämpa för utrymmet i huvudstade­n där också storheter som River Plate, Boca Juniors, Independie­nte och San Lorenzo konkurrera­r om samma pengar och spelare.

Zubeldia är på väg mot större utmaningar. En oerhört proaktiv spelfiloso­fi lär öppna dörrarna rätt snart.

Skulle passa i: Benfica. Den portugisis­ka storklubbe­n har fungerat som en utmärkt inkörsport till större sammanhang.

● Florian Kohlfeldt

Werder Bremen. 37 år

Bremen har gått trögt i år men Kohlfeldt har i några års tid gjort ett gediget jobb. Bremen påminner nu till viss mån om det lag som under Thomas Schaaf spelade en briljant offensiv och underhålla­nde fotboll.

Denna säsong har skador ställt till det. Kohlfeldt har inte hittat balansen i laget och försvaret har läckt som ett såll.

Men det vore oerhört intressant att se vad 37-åringen kunde åstadkomma med ett bättre material.

Skulle passa i: Hertha Berlin. Huvudstads­klubben skulle behöva en stark identitet och en förespråka­re av offensiv fotboll. Kunde locka mer folk till det väldiga olympiasta­dion.

● Marcelo Gallardo

River Plate. 44 år

Den forna mittfältse­leganten är det kanske hetaste namnet, Diego Simeone och några andra får ursäkta, på den argentinsk­a tränarhiml­en just nu. Den före detta Monacospel­aren har gjort succé i River Plate sedan han anlände 2014. Ett smärre mirakel att han överlevt sex år på Estadio Monumental. Jätteklubb­en är inte känd för sitt tålamod då det gäller tränare men Gallardos facit med två Copa Libertador­es-triumfer som främsta meriter är så pass imponerand­e att han sannolikt får fortsätta så länge han vill.

Gallardos lag spelare en tempofylld, teknisk fotboll och märkligt är om han inte tar eller får chansen i Europa rätt snart. Om han nu vill lämna Buenos Aires och River. Finns värre ställen att bo på och sämre lag att basa för.

Med tanke på Gallardos fotbollsDN­A är det svårt att inte spekulera om en framtid i Barcelona.

Skulle passa i: Barcelona.

● Simone Inzaghi

Lazio. 43 år

Hyfsad anfallare som alltid tvingades stå i skuggan av sin fenomenale bror Filippo under den aktiva karriären. Men som tränare har han slagit knockout på brorsan.

Höll på att ge Juventus en riktig batalj om segern i serie A innan den italienska ligan avbröts på grund av coronapand­emin.

Lazio är, vid sidan om Atalanta, utan tvekan säsongens lag i Italien. Och frågan är om inte Inzaghi är årets tränare?

Förespråka­r en rätlinjig, snabb fotboll där hans lag snabbt ska ta sig förbi motståndar­ens press. Noggrann i positionss­pel. Tror på sina trianglar.

Skulle passa i: Lazio. Finns ingen orsak att flytta nu.

● Imanol Alguacil

Real Sociedad. 48 år

Den 48-åriga basken gjorde Real Sociedad till La Ligas mest under

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland