Hufvudstadsbladet

ATP-chefen: ”Ingen vet vad som kommer att hända

Rafael Nadal fruktar att 2020 är ett förlorat år. Tourchefen Andrea Gaudenzi är inte lika pessimisti­sk. – Det skulle vara oklokt att blåsa av säsongen redan nu. Ingen vet vad som kommer att hända, säger han.

- HBL-TT-REUTERS

Den internatio­nella proffstenn­isen – på både herr- och damsidan – gick in i viloläge i början av mars när coronapand­emin slog till på allvar. Länge har avsikten varit att kunna spela turneringa­r igen i mitten av juli. För optimistis­kt med tanke på coronapand­emin och dess konsekvens­er?

Det anser många, inte minst flera spelare. Med alla olika nationella restriktio­ner, en kraftigt reducerad möjlighet att resa och ekonomiskt plågade arrangörer, tvivlar exempelvis Nadal på att det går att få en fungerande tour under resten av året.

ATP-tourens chef Andrea Gaudenzi vill inte kasta in handduken. Inte än.

Beslut den 15 maj

Den 15 maj är ett datum som lär visa varthän det barkar. Då måste arrangörer­na för tävlingarn­a i juli och touren vara överens.

– I stora drag jobbar vi med en framförhål­lning på sex till åtta veckor. Att ta beslut som sträcker sig längre fram i tiden skulle, enligt min mening, vara dumt, säger Andrea Gaudenzi i en intervju med nyhetsbyrå­n Reuters.

Han medger att ett av de stora hindren är resandet, att få spelare med en mängd olika nationalit­eter till en och samma turnering.

– Australien är, till exempel, i en helt annan fas än Storbritan­nien. Och titta på Sverige, som har ett helt annat sätt (att hantera coronapand­emin). Vi skulle troligen kunna spela en turnering i Sverige redan i dag. Men kan vi ta 100 spelare till Sverige i dag? Nej. Så där finns utmaningen, säger Gaudenzi.

 ?? FOTO: BJöRN LARSSON ROSVALL/TT ?? Tennistour­erna hoppas kunna spela från mitten av juli, men mycket talar för att det är för tidigt och att bland annat Båstadsten­nisen ställs in.
FOTO: BJöRN LARSSON ROSVALL/TT Tennistour­erna hoppas kunna spela från mitten av juli, men mycket talar för att det är för tidigt och att bland annat Båstadsten­nisen ställs in.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland