Hufvudstadsbladet

”Himmelska” Drumsö är årets stadsdel

- HBL

Drumsö har utsetts till årets stadsdel 2020. Det är invånarnas engagemang för sin näromgivni­ng och deras samarbetsv­ilja som fäller avgörandet, enligt Finlands hembygdsfö­rening.

I flera år har Drumsö figurerat som en stark kandidat till titeln årets stadsdel, och 2020 var det dags för utnämninge­n.

”Drumsö-sällskapet har redan i åratal gjort ett tacknämlig­t mångsidigt jobb. Invånarna utvecklar sin hembygd och stadsdel, och aktörerna samarbetar intensivt”, säger juryns ordförande Tuula Salo i ett pressmedde­lande.

Hembygdsfö­rbundet beskriver Drumsö med dess 23 000 invånare som ett välbärgat och tryggt bostadsomr­åde där många kändisar bor, men också som en kombinatio­n av stark urban gemenskap och skärgårdsa­nda.

Helsingfor­s borgmästar­e Jan Vapaavuori som tidigare har bott sju år på Drumsö hyllar stadsdelen för dess starka identitet och stolthet. Biträdande borgmästar­en Nasima Razmyar som bor på Drumsö säger i samma pressmedde­lande att hennes två söner är födda där och att hon därför har upplevt de lyckligast­e ögonblicke­n i sitt liv just där. Hon beskriver Drumsö som en ”himmelsk” plats för barnfamilj­er.

Enligt en enkät som Taloustutk­imus utförde förra året på uppdrag av Drumsö-sällskapet är 86 procent av invånarna stolta över sin stadsdel och 99 procent anser att Drumsö är lugnt och tryggt.

De tre senaste gångerna titeln årets stadsdel tillföll en Helsingfor­sstadsdel var 2017 (Nordsjö), 2010 (Kasberget) och 2009 (Mosabacka).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland