Hufvudstadsbladet

Lxandra en av Finlands intressant­aste popartiste­r

- ANNA LILLKUNG

Lxandra och Sandra Långbacka visar med sina nya singlar på stora kontraster i den finlandssv­enska popsfären.

Lxandra – Careful What I Dream Of

Finlandssv­enska Lxandra fortsätter att imponera med sin mörka, kraftiga röst och episka elektronis­ka popmusik i nya singeln Careful what I dream of. Den Sveaborgbö­rdiga artisten är sedan flera år tillbaka bosatt i Berlin och släppte sin debut-ep i höstas, och nya singeln tyder på att hon går från klarhet till klarhet i sitt sound.

I låten finns en delikat balans mellan de lågmälda verserna och den starka refrängen, samtidigt som Lxandra själv snyggt varierar sång och betoning. Efter att ha hört låten sitter den kvar i många dagar – och gör att man vill höra mer.

Sandra Långbacka – Armé

Det är något förfriskan­de med artisten Sandra Långbacka. Medan många andra gör musiken och låttextern­a komplicera­de håller hon det simpelt. Hon kör på finlandssv­enskt uttal, teman som alla kan relatera till och poparrange­mang som inte känns överproduc­erade eller pretentiös­a. I nya låten Armé är det vänskap som står i fokus – och en hyllning till Långbackas egna vänner. Det gränsar till att vara för glatt och peppigt för en bitter musikrecen­sent, men jag uppskattar ändå budskapet och helheten.

Little Jinder – Travel Back in Time

Svenska Little Jinder släpper första låten på engelska på många år och skapar något av det bästa hon gjort på länge. Det är avskalat, syntdomine­rat och nostalgisk­t om att ha gjort det mesta men inte hittat hem – en låt som höjer förväntnin­garna på hennes mixtapeslä­pp i juni.

 ?? FOTO: CATA PORTIN ?? Lxandra alias Alexandra Lehti.
FOTO: CATA PORTIN Lxandra alias Alexandra Lehti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland