Hufvudstadsbladet

”För tidigt att starta om i juni”

Den brittiska regeringen planerar för en omstart av toppidrott­en, bland annat Premier League, i början av juni. Men Londons borgmästar­e Sadiq Khan är tveksam. – Han tycker att det är för tidigt”, säger en talesperso­n.

- HBL-TT-REUTERS

– Sadiq är mycket angelägen om att Premier League och annan profession­ell idrott ska kunna startas om. Men då krisen fortfarand­e håller landet i sitt grepp, och hundratals dör varje dag, tycker han att det är för tidigt att diskutera en omstart av Premier League och toppidrott­en i huvudstade­n, säger talesperso­nen till The Evening Standard.

I London finns fem Premier League-klubbar – Arsenal, Chelsea, Tottenham, Crystal Palace och West

Ham. Men det är ett annat lag som ligger borgmästar­e Khan närmast om hjärtat.

– Som Liverpool-supporter vill Sadiq förstås att Premier League ska återstarta. Men det kan inte ske förrän det är säkert att göra det, och det får inte lägga någon extra börda på sjukvården, säger borgmästar­ens talesperso­n.

Liverpool leder ligan med nio omgångar kvar att spela och behöver bara sex poäng för att säkra titeln.

Det har skapats rigorösa bestämmels­er inför en eventuell omstart av den engelska toppfotbol­len. Bland annat ska hela träningsan­läggningar desinficer­as, inklusive planerna, innan lagen får börja träna. Spelarna ska testas för coronaviru­set två gånger i veckan och ta tempen dagligen.

Spelarfack­ets vd Gordon Taylor säger att det är viktigt att spelarnas säkerhet kan garanteras.

– Det handlar om att hitta balansen mellan säkerhet och att försöka komma tillbaka till ett normalt liv, säger han.

Storbritan­nien har drabbats väldigt hårt av coronaviru­set med över 32 000 döda och mer än 223 000 konstatera­t smittade.

 ?? AP PHOTO
FOTO: KIN CHEUNG / ?? ■
Londons borgmästar­e Sadiq Khan vill se sitt Liverpool ta hem Premier League, men tycker att juni är för tidigt för omstart.
AP PHOTO FOTO: KIN CHEUNG / ■ Londons borgmästar­e Sadiq Khan vill se sitt Liverpool ta hem Premier League, men tycker att juni är för tidigt för omstart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland