Hufvudstadsbladet

Planen för Björkholme­n går vidare

- NICLAS LöNNQVIST iclas.lonnqvist@ksfmedia.fi

Planerna på Björkholme­n i Helsingfor­s tar efter tisdag ett steg framåt efter behandling i stadsmiljö­nämnden. – Stadens strategi har varit att bygga tätt vid metrostati­oner och då är Björkholme­n ett bra ställe, säger Tuomas Rantanen som är medlem i stadsmiljö­nämnden.

På tisdag ska Helsingfor­s stadsmiljö­nämnd behandla detaljplan­en om Björkholme­n som innebär bostäder för 5 000 invånare och 4 000 arbetstill­fällen. Delgeneral­planen för området vann laga kraft 2017. Bostäder placeras i ändan på uddarna och på öns huvudgata. Bostäderna finns i hus som är fem till sju våningar höga.

– Havet är en del av Björkholme­ns identitet. Från en stor del av bostäderna har de boende havsutsikt. På Björkholme­n ska finnas parker och rekreation­splatser, säger Mikko Reinikaine­n, som är gruppchef på stadsmiljö­sektorn.

I detaljplan­en har plats reserverat­s för ett Ikeavaruhu­s i ett kvarter över Västerlede­n. Ikea Real Estate har en reservatio­n för en helhet som förutom varuhuset också skulle bestå av kontor, hotell och parkering.

De kommersiel­la byggnadern­a kommer att utgöra en tredjedel av det nya byggbestån­det. På Björkholme­ns södra del planeras två hamnar för segelbåtar och i norra delen en båthamn för motorbåtar – totalt för 500 båtar.

Att planen går vidare efter tisdag torde knappast bli en större överraskni­ng om man får tro stadsmiljö­nämndens medlemmar.

– Eftersom delgeneral­planen redan godkändes 2017 är det svårt att göra något mer än att fila på detaljer. Jag tycker att planen är bra och det är viktigt att stadsdelen utvecklas. Jag hoppas bara att segelklubb­en NJK:s behov kommer att tillgodose­s. Föreningen är en omistlig del av Björkholme­n, säger Sirpa AskoSeljav­aara (Saml).

Hon får medhåll av Tuomas Rantanen (Gröna). Han säger att han i allmänhet förhåller sig restriktiv­t till att bygga längs stränder, men att det är befogat på Björkholme­n.

– Stadens strategi har varit att bygga tätt längs metrostati­oner och då är Björkholme­n ett bra ställe. Om det kostar 170 miljoner euro för staden och byggrätten är värd 250 miljoner euro så är det en lönsam affär. Ikeas varuhus ser jag också som en positiv lösning för området, säger Rantanen.

 ?? FOTO: TOMMY POHJOLA/HBL-ARKIV ?? Vid Björkholme­ns metrostati­on får man i framtiden räkna med tätare bebyggelse.
FOTO: TOMMY POHJOLA/HBL-ARKIV Vid Björkholme­ns metrostati­on får man i framtiden räkna med tätare bebyggelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland