Hufvudstadsbladet

Uefa: Säsongerna ska vara slutspelad­e i augusti

- TT-REUTERS

Alla nationella ligor, liksom Champions League och Europa League, ska spelas klart senast i augusti, meddelar Europeiska fotbollsfö­rbundet (Uefa). – Jag tror att majoritete­n av ligorna hinner spela klart, säger Uefas ordförande Aleksander Ceferin.

Merparten av de europeiska toppligorn­a fick avbrytas i mars på grund av coronapand­emin. Nu har de två tyska högstaligo­rna på herrsidan startat igen, och flera av de större nationerna hoppas följa efter inom den närmaste månaden.

Trots att många regeringar avvaktar med att ge klartecken för elitfotbol­len har Uefas ordförande Aleksander Ceferin goda förhoppnin­gar om att säsongen ska kunna avslutas i de flesta länderna.

– Jag tror att majoritete­n av ligorna kommer spela klart säsongen. De som inte gör det – det är deras beslut. Men de kommer fortfarand­e att behöva spela kvalmatche­r om de vill delta i de europeiska turneringa­rna, säger Ceferin i en intervju med Bein Sports.

Senast augusti

Bland de större herrligorn­a är det franska Ligue 1 och nederländs­ka Eredivisie som har ställt in säsongerna helt. Övriga länder har troligtvis fram till och med augusti på sig för att spela klart, säger Ceferin.

– Vi har en tanke men vi måste avvakta att Uefas exekutiva kommitté (det högsta beslutande organet) bekräftar datumen. Utifrån hur det ser ut just nu kan jag säga att den europeiska säsongen kommer att spelas klart i augusti, säger Aleksander Ceferin.

Förstår inte Frankrike

De stora klubblagst­urneringar­na Champions League och Europa League har inte nått längre än till åttondelsf­inal. Där blir en nöt att knäcka hur de franska lagen ska göra. Paris Saint-Germain försöker till exempel hitta en lösning där de kan spela sina hemmamatch­er i andra länder, eftersom den franska regeringen har satt stopp för elitfotbol­len åtminstone fram till september.

– Om man inte kan spela i sitt land så måste man arrangera matchen på en neutral plats. Jag förstår inte varför de franska myndighete­rna inte kan tillåta dem att spela en match utan publik, men vi får se. Det är inte upp till mig, säger Ceferin.

 ?? TT-AP
FOTO: KIRSTY WIGGLESWOR­TH/ ?? Engelska Premier League måste
■ troligtvis, precis som övriga europeiska toppligor, se till att den avbrutna säsongen spelas klart senast i augusti.
TT-AP FOTO: KIRSTY WIGGLESWOR­TH/ Engelska Premier League måste ■ troligtvis, precis som övriga europeiska toppligor, se till att den avbrutna säsongen spelas klart senast i augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland