Hufvudstadsbladet

Donald Trump om covid-19

- Källor: NPR, CBS News, BBC

●22 januari (1 covid-19 fall bekräftat i USA): ”Vi har det helt under kontroll. Det är bara en person som kommit in från Kina.”

●24 januari (2 fall: ”Kina har jobbat hårt för att hålla coronaviru­set i schack.”

●23 februari (51 fall): ”Vi har det helt under kontroll i det här landet.”

●27 februari (60 fall): ”Det kommer att försvinna. En dag – som ett mirakel – försvinner det.”

●29 februari (74 fall): ”Vi har tagit till de mest aggressiva åtgärderna i världen för att konfronter­a coronaviru­set.”

●16 mars (6 400 fall): ”Det är illa. Det är illa. Men vi kommer – förhoppnin­gsvis – att vara det bästa fallet, inte det sämsta fallet.”

●24 mars (65 800 fall): ”Jag tror att kyrkorna runtom i landet är fullpackad­e under påsksöndag­en. Vi börjar se ljuset i änden av tunneln.”

●31 mars (213 400 fall): ”Det är inte influensan. Det är grymt.”

●4 april (308 650 fall): ”Det här blir troligen den tuffaste veckan, mellan den här veckan och nästa vecka. Det kommer att bli många döda, tyvärr, men mycket mindre än om vi inte gjorde det här.”

●7 april (397 100 fall): ”Jag är det här landets cheerleade­r. Jag vill inte skapa kaos och chock och allt annat, men i sista hand, fast jag sade det, stängde jag ned. Jag var uppenbarli­gen bekymrad för jag stängde vårt land mot Kina.”

●16 april (667 600 fall): ”Jag tror flera delstater kommer att börja öppna. Och jag kallar det ett vackert pussel. Du har 50 bitar, alla väldigt olika, men då allt är klart, är det en mosaik.”

●7 maj (1,2 miljoner fall) : ”Det här är värre än Pearl Harbor, det är också värre än World Trade Center. Det har aldrig varit en attack som den här. Och det borde aldrig ha hänt. Det kunde ha blivit stoppat i Kina.”

●20 maj (1,5 miljoner fall: ”Då vi har en massa fall, ser jag det på ett sätt som en bra sak, för det visar att våra tester är mycket bättre. Jag ser det som ett hedersteck­en.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland