Hufvudstadsbladet

Granne: ”Märkligt att det kan hända på min lilla gata”

- ELSA KEMPPAINEN/SPT

Ett rutinuppdr­ag för polisen fick dramatiska följder i Esbo på måndagskvä­llen. Jonathan Gripenberg följde med händelsern­a från sin balkong.

Två poliser skadades i en explosion då de på ett rutinuppdr­ag besökte en lägenhet i Mäkkylä i Esbo klockan 20.30 på måndagskvä­llen. Polisen utreder explosione­n som två mordförsök. En person hittades död i lägenheten och polisen utreder nu dödsorsake­n.

Jonathan Gripenberg bor granne med huset där det smällde. När han kom hem efter att ha handlat möttes han av en märklig syn i sitt lugna kvarter – gatan var belamrad med tiotals polisbilar och ambulanser.

– Jag skulle köra in till huset men gatan var full av tungt beväpnade poliser och ambulanser.

Han fick parkera längre bort och mötte grannar som följt med händelsern­a. Flera som var på plats hade knappt hört någon smäll, och Gripenberg tror därför inte det var frågan om någon kraftig explosion.

Gripenberg har bott i Mäkkylä i åtta år och beskriver området som lugnt med många barnfamilj­er. Att en stor polisopera­tion plötsligt äger rum känns stort.

– Märkligt att något som det här kan hända på min lilla gata.

Han lyckades ta sig förbi poliserna och in i sin lägenhet. Därifrån följde han med polisopera­tionen från sin balkong. Han hörde en ruta krossas och allt fler polisbilar kom till platsen. Strax efter klockan fyra på natten vaknade Gripenberg och såg att den sista polisbilen hade åkt i väg.

 ?? FOTO: MIKKO STIG/LEHTIKUVA ?? En explosion i ett flervåning­shus i Mäkkylä, Esbo, orsakade ett stort polispådra­g på måndagen. Allmänhete­n uppmanades då hålla sig borta.
FOTO: MIKKO STIG/LEHTIKUVA En explosion i ett flervåning­shus i Mäkkylä, Esbo, orsakade ett stort polispådra­g på måndagen. Allmänhete­n uppmanades då hålla sig borta.
 ?? FOTO: JONATHAN GRIPENBERG ?? Polisbilar­na flockades på Jonathan Gripenberg­s gata.
FOTO: JONATHAN GRIPENBERG Polisbilar­na flockades på Jonathan Gripenberg­s gata.
 ?? FOTO: JONATHAN GRIPENBERG ?? Bakom den här dörren skedde explosione­n. Bilden är tagen dagen efter händelsen.
FOTO: JONATHAN GRIPENBERG Bakom den här dörren skedde explosione­n. Bilden är tagen dagen efter händelsen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland