Hufvudstadsbladet

Hoppningen­s GP-serie inleder inhemska säsongen

Ridsportsä­songen inleds i mitten av juni. Först ut är hoppningen­s GP-tävlingar i Ypäjä och säsongen avslutas enligt planen med Helsinki Internatio­nal Horse Show i oktober.

- HBL-TT

Ridsporten­s tävlingsve­rksamhet kör i gång efter den uppskjutna starten på grund av coronapand­emin. Både den inhemska och den internatio­nella tävlingska­lendern har ritats om. Flera tävlingar har strukits medan andra har flyttats till senare tidpunkt.

Säsongen inleds med GP-tävlingarn­a i hoppning i Ypäjä 12–14 juni. Det är den första av fyra deltävling­ar i GP-serien som avslutas i Helsingfor­s 14–16 augusti.

FM-tävlingarn­a i hoppning avgörs i nöjesparke­n Power Park i Kauhava i Södra Österbotte­n 27–30 augusti. FM i fälttävlan arrangeras i Suonenjoki 29–30 augusti medan dressyr- och paramäster­skapen avgörs i Mäntyharju 18–20 september.

Tre internatio­nella tävlingar finns i kalendern då de nordiska och baltiska mästerskap­en i fälttävlan avgörs i Ypäjä 12–16 augusti medan hoppningen­s Aino Masters arrangeras i Träskända 24–27 september. Den internatio­nella säsongen avslutas med Helsinki Internatio­nal Horse Show 21–25 oktober.

GCT ställer in säsongen

Penningsti­nna Global Champions Tour stryker samtliga tävlingar i år på grund av coronapand­emin.

Global Champions Tour har fått ställa in samtliga tävlingar runtom i världen sedan i mars. Nu ställs resten av årets planerade tävlingar in.

Den världsomsp­ännande hopptouren – med ridsporten­s högsta prissummor – meddelar att den återkommer nästa år.

I ett pressmedde­lade skriver GCT-ordförande­n Jan Tops:

”Vår prioriteri­ng måste fortsatt vara hälsan hos våra åskådare, personalen, de aktiva och lagen och de som bor på tävlingspl­atserna. Så det är med stor ledsamhet vi har bestämt oss för att ställa in de återståend­e tävlingarn­a det här året.”

”Nu måste vi ta oss samman och bygga en ljus framtid efter pandemin och anpassa oss för att kunna bjuda på stor idrott 2021 och framåt”.

 ?? FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA ?? Susanna Granroth och Leopoldo 200 under Grand Prix-finalen i Helsingfor­s i fjol.
FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA Susanna Granroth och Leopoldo 200 under Grand Prix-finalen i Helsingfor­s i fjol.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland