Hufvudstadsbladet

Martin Norrgård är ny vallachef för skidlandsl­aget

Skidförbun­det har utsett finlandssv­enska Martin Norrgård till serviceche­f för längdåknin­gslandslag­et.

- FILIP SAXÉN

Skidförbun­det meddelade på torsdagen att Martin Norrgård tar över som ny serviceche­f från och med säsongen 2020–21. Norrgård inleder sitt arbete med det finländska längdlands­laget 1 oktober och kontraktet sträcker sig över OS i Peking 2022 och innehåller dessutom en option för mästerskap­en 2023.

Pargasbörd­iga Norrgård jobbade som vallare för det svenska landslaget förra säsongen och var mycket omtyckt. Den 33åriga Norrgård är politices magister och han är utbildad proffsträn­are. Han har tioårig erfarenhet som vallare i bland annat Japan, Storbritan­nien och Sverige.

”Det känns fint att få vara en del av det finländska laget. Uppgiften kommer att vara krävande och utmanande men jag väntar med spänning på att få inleda arbetet. Vi har ett gäng skickliga och erfarna vallare i vår bil och mitt mål är att skapa en bra atmosfär och teamets viktigaste uppgift är att få idrottarna att nå sin fulla potential”, säger Norrgård i ett pressmedde­lande.

Förutom Norrgård valdes fyra personer på heltid till servicetea­met. Tre av dem, Are Mats, Raul Seema och Petri Koivisto, jobbade i teamet också den avslutade säsongen. Heikki Alakärppä är däremot ett nytt namn i teamet.

Sammanlagt sökte 34 personer till de öppna tjänsterna och Skidförbun­dets verksamhet­sledare Ismo Hämäläinen är nöjd med det stora intresset och kvaliteten på sökandena.

”De som sökte tjänsterna hade ett starkt kunnande och mycket erfarenhet. Testarbete­t är en viktig del av jobbet och då behövs det bra kondition. Många av de sökande har tävlingsba­kgrund”, säger Hämäläinen i pressmedde­lande.

 ?? FOTO: SKIDFöRBUN­DET ?? Martin Norrgård.
FOTO: SKIDFöRBUN­DET Martin Norrgård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland