Hufvudstadsbladet

Bekräftat: Adelina Engmans Chelsea mästare

Adelina Engman kan titulera sig fotbollsmä­stare med Chelsea i högstaliga­n i England, Super League.

- HBL-TT

Manchester City ledde FA Women’s Super League när den upplöstes på grund av coronapand­emin, men Londonklub­ben har bättre poängsnitt och tar därmed hem ligapokale­n. Det bekräftar det engelska fotbollsfö­rbundet (FA).

”FA har kommit fram till ett beslut där majoritete­n var överens om att 20192020 års sluttabell av Super League och Championsh­ip baseras på poäng per match, med uppflyttni­ng och nedflyttni­ng på sportsliga meriter”, skriver det engelska fotbollsfö­rbundet (FA) i ett uttalande.

Samtidigt flyttas Liverpool ned i andradivis­ionen. City ledde Super League med 40 poäng på 16 matcher, ett snitt på 2,5, när säsongen stoppades i mars, medan Engmans Chelsea hade 39 poäng på 15 matcher – ett snitt på 2,6.

Landslagss­pelaren Engman missade stora delar av säsongen på grund av skada. Engman är den andra finländare­n som tar hem titeln i England. Mikael Forssell vann det engelska mästerskap­et 2005 – också han med Chelsea.

Chelseas svenska lagkapten Magdalena Eriksson säger att laget tog emot beskedet om titeln med delade känslor.

– Vi hade precis ett stort lagmöte där vi fick reda på att vi blivit mästare. Det är inte så här vi ville vinna. Vi ville att det skulle gå den riktiga vägen och att vi hade kunnat fira tillsamman­s. Men så som det blev nu så är vi välförtjän­ta mästare efter de matcher vi spelat. Men det är en vemodig känsla, säger Eriksson som befinner sig i tyska Wolfsburg hos flickvänne­n Pernille Harder – också hon toppspelar­e.

Ändå står Eriksson och de övriga spelarna bakom beslutet att inte spela färdigt säsongen trots att herrserien Premier League har planer att fullfölja sin säsong.

– Utefter vad förbundet hade kommit fram till och hur läget är i England är det i det stora perspektiv­et rätt beslut i slutändan. Nu kan vi satsa på nästa säsong, säger Eriksson.

 ?? FOTO: VESA MOILANEN/LEHTIKUVA ?? Adelina Engman.
■
FOTO: VESA MOILANEN/LEHTIKUVA Adelina Engman. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland