Hufvudstadsbladet

Sean Bergenheim lämnade ordförande­posten i spelarfack­et

Det före detta NHL-proffset Sean Bergenheim har lämnat posten som ordförande för ishockeyns spelarfack. I ett öppet brev skriver Bergenheim att spelarfack­ets styrelse fattat beslut ”som går emot vår strategi, vision och värst av allt spelarnas intressen”.

- FILIP SAXéN

Det blåser inom ishockeyns spelarfack SJRY. Sean Bergenheim lämnar posten som ordförande för facket på grund av förtroende­brist och han sparar inte på krutet då han berättar om bakgrunden till beslutet i ett inlägg på Twitter.

Bergenheim valdes till ordförande för facket i juni 2019. Mandatperi­oden är tre år men efter bara ett knappt år lämnar finlandssv­ensken nu sin post.

”På grund av avsaknaden av en enhetlig linje och brist på förtroende ser jag det som bästa lösningen att jag avgår som ordförande för spelarfack­et”, skriver Bergenheim.

Förtroende­bristen Bergenheim talar om handlar om styrelsens beslut att motsätta sig nyanställn­ingar vilket det enligt Bergenheim fanns ett stort behov för. Enligt Bergenheim måste facket skära ner sin verksamhet snarare än utveckla den på grund av styrelsens syn.

”Det går helt emot vår strategi, vår vision och värst av allt spelarnas intressen. Speciellt då man beaktar den rådande utmanande situatione­n med tanke på coronaviru­set och kollektiva­vtalsförha­ndlingarna”, skriver han.

Bergenheim skriver också att han och styrelsen har en avvikande syn på hurdan roll ordförande ska ha i facket.

”Spelarfack­ets styrelse anser att ordförande ska ha en tillbakadr­agen roll medan min uppfattnin­g är att spelarfack­et behöver en aktivt arbetande ordförande”, skriver han.

På grund av avsaknaden av en enhetlig linje och brist på förtroende ser jag det som bästa lösningen att jag avgår som ordförande för spelarfack­et.

 ?? FOTO: SEBASTIAN BACKMAN / SPT ??
FOTO: SEBASTIAN BACKMAN / SPT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland