Hufvudstadsbladet

Åtta personer har drunknat under midsommarh­elgen

Räddningsv­äsendet och sjöbevakni­ngen har haft mycket arbete under midsommare­n. Minst åtta personer uppges ha drunknat under helgen.

- SPT

En person som tog en simtur i Esbo kring klockan åtta på kvällen på midsommara­fton råkade ut för en olycka och drunknade.

– Människorn­a i närheten gjorde allt för att rädda offret, skriver Polisinrät­tningen i Västra Nyland på Twitter.

Strax efter åtta på kvällen på midsommara­fton larmades myndighete­rna om att en äldre man hade sjunkit under ytan i Rautalampi i Norra Savolax. Räddningsv­erket fann mannen livlös och en läkare konstatera­de att mannen, född 1938, hade dött, meddelar Polisinrät­tningen i Östra Finland.

En man i 30-årsåldern drunknade i Kotka under natten till lördagen. Mannen hade fallit i vattnet från en mattbrygga kring klockan två på natten och hittades senare drunknad, meddelar Polisinrät­tningen i Sydöstra Finland.

Enligt räddningsv­erket i Birkaland drunknade en ung man i Pälkäne sent på midsommara­ftonen. Yle rapportera­r att mannen slog huvudet då han hoppade i vattnet.

På lördagen drunknade en ganska ung man vid Sandudds strand i Helsingfor­s, meddelar Helsingfor­spolisen. En annan person räddades ur vattnet och fördes till sjukhus.

En 41-årig kvinna från Åbo drunknade på lördagseft­ermiddagen. Hon hade simmat utanför en sommarstug­a i Sagu, meddelar Polisinrät­tningen i Sydvästra Finland.

Kring klockan tio på lördagskvä­llen åkte Sjöräddnin­gens patrullbåt på grund utanför Lovisa och båten fylldes snabbt med vatten. En besättning­smedlem dog.

Polisinrät­tningen i Uleåborg meddelar att man hittade en död man, född på 40-talet, i vattnet i Pudasjärvi på söndagen. Mannen hittades bredvid sin båt och hade ingen flytväst.

Bråttom och dystert

Sjöbevakni­ngen uppger att det emellanåt har varit bråttom under midsommarh­elgen, men att myndighete­rna klarade av uppdragen utan långa väntetider. Patrullbåt­solyckan gjorde midsommare­n ovanligt dyster för sjöbevakar­na.

– Inget festligt slut på midsommard­agen. Det var en brådskande dag, men det känns ingenstans just nu, skriver Västra Finlands sjöbevakni­ngssektion på Twitter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland