Hufvudstadsbladet

Musikfesti­valen Rockoff på Åland ordnas som planerat

- SUSANNA SKOGBERG/SPT-NYA ÅLAND

Arrangören för Rockoff i Mariehamn har meddelat att festivalen ordnas i år. Ålands landskapsl­äkare påminner om att Åland kan tillämpa strängare restriktio­ner än övriga landet. De nya reglerna för offentliga tillställn­ingar möjliggör evenemang för över 500 personer efter den 1 juli, om man delar in publiken i sektorer om högst 500 personer.

Därför har arrangörer­na för festivalen Rockoff beslutat att hålla fast vid att ordna festivalen den 17–25 juli i Mariehamn på Åland.

Landskapsl­äkaren Knut Lönnroth påminner om att smittskydd­slagen tillåter Åland att ha striktare regler än övriga Finland.

– Landskapsr­egeringen kan förbjuda en offentlig tillställn­ing när som helst, sade Lönnroth på en presskonfe­rens i måndags.

En arrangör av en offentlig tillställn­ing ska börja med att skicka en tillstånds­ansökan till polisen.

– När vi sett detaljerna kan vi uttala oss. Det är väldigt viktigt att hela tiden följa epidemiläg­et. Det gäller alla evenemang, inte bara Rockoff. Landskapsr­egeringen kan rekommende­ra förändring­ar, eller avbryta evenemange­t, med hjälp av polis om det behövs, sade Knut Lönnroth.

Festivalar­rangören meddelar på hemsidan att man ställer om och rättar sig efter de restriktio­ner som gäller.

Mer informatio­n om artister utlovas nästa vecka. Köpta biljetter till årets Rockoff går att byta till nästa års festival om man så vill.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland