Hufvudstadsbladet

17-åring knivhöggs på skolgård

Två personer har gripits för en knivhuggni­ng på skolgården i Billnäs i Raseborg.

- SPT

Strax innan midnatt på tisdagen fick nödcentral­en larm om en knivhuggni­ng på Billnäs skolas gård i Raseborg. På platsen fanns en grupp ungdomar och under kvällen blev en 17-årig pojke knivhuggen i övre kroppen, meddelar Polisinrät­tningen i Västra Nyland. Pojken fördes till sjukhus. Två personer misstänks för brott. Personerna hade lämnat platsen med bil innan polisen anlände, men de kunde gripas en kort stund senare. Den ena gripna är född på 1960-talet och den andra är under 18 år.

Händelsern­a på skolgården utreds som grov misshandel, misshandel och olaga hot.

– Vi är i början av utredninge­n och flera personer ska höras, så jag kan inte berätta så mycket om händelsefö­rloppet i det här skedet. Vi vill att vittnena berättar om händelsern­a innan de läser om detaljerna i medierna, säger undersökni­ngsledaren, kriminalko­mmissarie Mats Sjöholm till SPT.

Vittnen kommer att höras under dagen och enligt Sjöholm kommer polisen antagligen att kunna ge mer informatio­n om fallet senast i dag på torsdagen.

Hur allvarliga var skadorna?

– Mig veterligen är det inte frågan om livshotand­e skador.

Varför utreds fallet som grov misshandel och inte som dråpförsök? – Man kan kanske dra några slutsatser om skadorna utifrån det. Som det ser ut nu finns det ingenting som tyder på uppsåt att döda. Men det kan ändra under förundersö­kningens gång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland