Hufvudstadsbladet

Väntan är över för Real Madrid

-

118 års väntan är över. Från och med den 1 juli har Real Madrid för första gången ett profession­ellt damlag nu när övertagand­et av CD Tacón är officiellt. – Tiden är inne för att bygga ett lag man kommer vara väldigt stolt över, säger ordförande­n Florentino Perez.

CD Tacón grundades 2014 i Madrid och efter bara fem år tog de sig upp i högstaliga­n, Primera Iberdrola, inför den gångna säsongen. Kort därefter meddelade Real Madrid att de tagit över klubben för att göra det till sitt damlag – med förbehålle­t att namnbytet sker först inför säsongen därpå – till priset av 300 000 euro.

Nu är vi där. Den 1 juli 2020 har Real Madrid för första gången i klubbens 118-åriga historia ett profession­ellt damlag.

Nu väntar ett nytt galactico-projekt för att göra laget slagkrafti­gare. När coronapand­emin satte stopp för vidare spel låg CD Tacón tia i ligaspelet.

Enligt spansk press har Real Madrid redan siktet inställt på några av de största stjärnorna i världen och de första värvningar­na kan presentera­s redan i veckan. Den karismatis­ke ordförande­n Florentino Pérez har som målsättnin­g att göra laget till ett av de bästa i både Spanien och Europa.

– Tiden är inne för att bygga ett lag man kommer vara väldigt stolt över, säger han.

Övergången från Tacón till Real Madrid har egentligen pågått sedan Perez köpte laget. Spelarna har haft tillgång till storklubbe­ns högklassig­a träningsan­läggningar och facilitete­r.

 ?? FOTO: ADAM IHSE/TT ?? Svenskorna Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson är numera officiellt Real Madrid-spelare
FOTO: ADAM IHSE/TT Svenskorna Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson är numera officiellt Real Madrid-spelare

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland