Hufvudstadsbladet

Hamilton i lönedebatt: ”Sluta hitta på skit”

-

Lewis Hamilton har uppgivits kräva högre lön för att förlänga med Mercedes. Något som han själv kraftigt dementerar på Instagram. ”Snälla sluta hitta på skit”, skriver formel 1-stjärnan.

Under premiärhel­gen i österrikis­ka Spielberg vädrar Lewis Hamilton sin irritation på sociala medier. Britten slår ifrån sig skriverier om att han ska ha krävt en högre lön för att förlänga sitt avtal med Mercedes, som utgår efter 2020.

”Medier fortsätter att skriva om mitt kontrakt och att jag har ställt krav. Men jag har inte ens pratat med Toto (Wolff, Mercedes stallchef) ännu. Det finns inga krav. Konversati­onen har inte ens börjat. Så snälla, sluta hitta på skit”, skriver Hamilton på Instagram utan att hänvisa till någon specifik nyhetsarti­kel.

”Hamiltons lön oacceptabe­l”

Enligt den amerikansk­a affärstidn­ingen Forbes tjänar den sexfaldige världsmäst­aren 50 miljoner dollar per år – något som har stuckit i ögonen hos bland andra fransmanne­n Romain Grosjean som kör för F1-tea

met Haas och företräder förarnas organisati­on Grand Prix Drivers Associatio­n (GPDA).

Han är kritisk till hur kraftigt lönerna kan variera i formel 1.

– Vi har pratat om det här i GPDA. Vissa är för och andra är emot. Jag tycker att det är oacceptabe­lt att Lewis Hamilton tjänar mer än 40 miljoner dollar medan vissa förare tjänar 150 000 per år för samma jobb, säger Grosjean, enligt AFP. Grosjean tillägger: – Det påpekades dock att om vi inför lönetak för förarna så förstörs hela stegen för motorsport. Vem skulle investera pengar i unga förares program och betala för deras körning om de inte kan få tillbaka sina pengar genom att ta en procentand­el från de högst betalda förarna? Det är det debatten handlar om.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland