Hufvudstadsbladet

TiPS och PK-35 jämnstarka och obesegrade

- VILLE BENGS ville.bengs@ksfmedia.fi

Både TiPS och PK-35 Helsingfor­s öppnade säsongen i Nationella ligan med två segrar och ett oavgjort. I huvudstads­regionens derbymöte blev det delade poäng för lagen och därmed fortsätter de förlustlös­a sviterna.

Det blev en riktigt jämn och fysiskt tuff drabbning i regnigt väder då Vandalaget TiPS och PK-35 från Helsingfor­s möttes i Dickursby. Väderförhå­llandena såg till att de små finesserna lämnades bort och spelet flödade rätlinjigt och med högt tempo. Slutresult­atet 1–1 speglade matchens gång, anser spelare från bägge lagen.

– Det var en svår kamp och ingen vacker fotboll men det var fint att vi lyckades rafsa åt oss ett poäng. Vi är nöjda med oavgjort, trots att det spelmässig­t fanns utrymme för förbättrin­g, summerar PK-35:s mittfältar­e Minea Lassas efter matchen.

– Det var ett tufft motstånd och bägge lagen hade bra chanser att göra ytterligar­e mål – mycket jämn kamp, säger TiPS Nora Lehto.

Det var just anfallaren Lehto som stod för Vandalaget­s mål i matchen. Efter en stark och pressande inledning av gästerna kom hemmalaget bättre med i spelet och kontroller­ade bollinneha­vet. Med 26 minuter spelat klev Lehto fram och styrde skickligt ett inlägg in i PK-35-målet.

– Vi borde överlag vara ännu vassare i våra malchanser och kanske också satsa mer på distanssko­tt, förklarar målskytten om vad som skulle ha krävts för en seger.

Till den andra halvan av matchen kom PK-35 med ny energi och jagade kvittering. Belöningen kom från en hörnspark i den 58:e minuten då lagkaptene­n Amanda Rantanen petade in 1–1. Rantanen har nu nätat fyra mål på lika många matcher och är den nästbästa målskytten i ligan efter KuPS Gentjana Rochi.

I takt med att regnet öste ner mer intensivt över planen i Dickursby under de sista tjugo minuterna blev dock också PK-35:s fokus på defensiven mer intensivt. Trots ökande press från hemmalaget och ett farligt ribbskott av Annika Haanpää lyckades gästerna kriga fram ett oavgjort slutresult­at.

– Vi behöver jobba för ett bättre bollinneha­v och säkerhet i de grundlägga­nde passningar­na, funderar Minea Lassas om vad som i fortsättni­ngen kan vända de jämna matcherna i lagets fördel.

Vill fortsätta starkt

Efter fyra spelade matcher fortsätter både TiPS och PK-35 Helsingfor­s på delad förstaplat­s i ligan tillsamman­s med HJK – bägge med två segrar och två oavgjorda. Liganykoml­ingen PK-35 har visat att laget inte ska underskatt­as, men med en lång återståend­e säsong tonas ändå förväntnin­garna ner.

– Hittills har det gått bra. Vi gick in i säsongen med målsättnin­gen att hållas i ligan och ödmjukt står vi kvar med det målet, men fortsätter vi så här så kan vi ju kämpa om medalj, anser Lassas.

TiPS i sin tur platsade fyra i serien i fjol och ser nu ut att vara med i tätstriden direkt från början.

– Jag ser att vi har möjlighet att nå en topplaceri­ng i ligan om vi lyckas bli mer effektiva i anfallet. Vår lagidentit­et går i stor utsträckni­ng ut på att vi har en mycket stark defensiv trupp och alla spelare jobbar helhjärtat för det. Det gör oss till ett tufft lag att möta, speciellt här på hemmaplan, säger Lehto.

 ?? FOTO: VESA MOILANEN / LEHTIKUVA ?? Kampen om bollinneha­vet på mittfältet för PK-35:s Minea Lassas (t.v.) och TiPS Anna Nurmi var hård.
FOTO: VESA MOILANEN / LEHTIKUVA Kampen om bollinneha­vet på mittfältet för PK-35:s Minea Lassas (t.v.) och TiPS Anna Nurmi var hård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland