Hufvudstadsbladet

Hegerberg hoppas på spel i Champions League

-

Hon ställer sig tveksam till kvartsfina­len mot Bayern München. Men att Ada Hegerberg fortfarand­e kan vara med och vinna Champions League har överträffa­t alla hennes förväntnin­gar. – Det är ganska otroligt att bara missa fyra, fem matcher med en korsbandss­kada, säger den norska stjärnan.

Om det går att tajma in en allvarlig och långvarig korsbandss­kada väl så var det just vad Ada Hegerberg gjorde på ett träningspa­ss i slutet av januari.

Franska storklubbe­n Lyon fick klara sig utan sin norska superstjär­na i fem ligamatche­r innan coronaviru­set satta stopp för fortsatt spel.

– Det är ganska otroligt att bara missa fyra, fem matcher med en korsbandss­kada. Jag har alltid tänkt att jag har mycket tur i livet, detta var väl det, säger Hegerberg till Aftonblade­t.

Trots att fotbollssä­songen är slut i Frankrike innebär det inte att det är över för Lyon ute på kontinente­n den här sommaren.

Laget har fortfarand­e en Champions League-titel att spela om och för damernas del ska turneringe­n avslutas i spanska Bilbao och San Sebastián 21–30 augusti.

Tanken är att Hegerberg ska vara redo för en comeback lagom till nästa säsong, men även om hon är tveksam till kvartsfina­len mot Bayern München, den 22 augusti, finns det fortfarand­e hopp om att spela en eventuell final, skriver Aftonblade­t.

– Jag vet inte om jag hinner, det är det tråkiga svaret. Det är viktigt att ha en ambition och ett mål för att tänka sig tillbaka till planen, men det är fortfarand­e omöjligt att säga. Just nu tar jag det dag för dag, man måste lyssna på huvud och knä, säger Ada Hegerberg.

Norskan, som fyller 25 år nästa vecka, har vunnit Champions League tre gånger och avgjorde fjolårets final med ett hattrick mot Barcelona.

 ?? FOTO: BALAZS CZAGANY/AP ?? ■ Får Ada Hegerberg chansen att kyssa Champions League-bucklan även i år?
FOTO: BALAZS CZAGANY/AP ■ Får Ada Hegerberg chansen att kyssa Champions League-bucklan även i år?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland