Hufvudstadsbladet

Borgåbon Oliver Lindell tappade på sista rundan

- BILLE SIRéN-JONAS VON WENDT

Lägre prispengar utlovas för vinnarna på Europatour­en när coronakris­en slagit hårt mot sponsorer. Det öppnar för många utmanare som försöker slå igenom – och Borgåbon Oliver Lindell, 21 år, hade något stort på gång i Österrike.

Oliver Lindell represente­rar Virvik Golf i Borgå. När många storstjärn­or uteblev från Europatour­ens deltävling i Atzenbrugg strax utanför Wien, öppnade det för Oliver Lindell och andra som i vanliga fall spelar på europeiska utmanartou­ren. Han gick de två första rundorna på –3, –1 och var tillsamman­s med Roope Kakko den enda finländare­n som kvalade in på de två avslutande omgångarna.

Den tredje rundan på lördagen gick han på –2, efter fem birdies, en bogey och en olycklig dubbelboge­y på hål 9.

Inför sista rundan låg Oliver Lindell på delad tolfte plats, fem slag efter ledande Marc Warren och Nicolai von Dellingsha­usen.

Den fjärde rundan började bra med birdie på första och femte hålet. Då hade Lindell till och med häng på en plats bland de åtta-tio främsta men en efter en dubbelboge­y på sjunde hålet vände det neråt för ynglingen som slutade på 25:e plats.

Två birdien, två bogeyn och ännu en dubbelboge­y på de avslutande elva hålen gjorde att Lindell slutade på fyra under par. Han spelade sista rundan två över par.

Roope Kakko gick sista rundan på ett under par, slutade på tre under totalt och på 31:a plats.

Marc Warren vann på tretton under par.

 ?? FOTO: KALLE PARKKINEN/LEHTIKUVA ?? Oliver Lindell tappade lite på sista rundan i Österrike.
FOTO: KALLE PARKKINEN/LEHTIKUVA Oliver Lindell tappade lite på sista rundan i Österrike.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland